Смерть 2-річного хлопчика в басейні у Харкові: батьки та адміністрація перекладають провину одне на одного

Смерть 2-річного хлопчика в басейні у Харкові: батьки та адміністрація перекладають провину одне на одного

Фото: Facebook/Поліція Харківщини

Встановити всі обставини трагедії та назвати винних тепер мають правоохоронці.

У Харкові в приватному розважальному комплексі 2-річний хлопчик потонув у басейні. Родичі у трагедії звинувачують адміністрацію комплексу, але там відповідають, що доглядати за дітьми мають саме батьки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Маленький хлопчик Сергійко втік від мами та сам бігав навколо басейну, і в якийсь момент впав у воду. В той час жодного дорослого поруч не було. Трагедія сталася за 100 метрів від ресторану, а дитину кинулися шукати тільки через 15 хвилин після її зникнення. "От тоді вже й офіціанти кинулися, і мама – практично одночасно ці з одного боку, ті з іншого побачили, що дитина плаває", - розповів співвласник розважального комплексу Володимир Білий.

У Харкові дворічний хлопчик потонув у басейні через недогляд батьків

У Харкові дворічний хлопчик потонув у басейні через недогляд батьків

Дитину намагалися відкачати – до приїзду швидкої. Сергійкові робили штучне дихання, але врятувати його не вдалося. Адміністрація всю провину покладає на матір, бо стежити за дітьми її просили неодноразово, але компанія вживала алкоголь та на дітей особливої уваги не звертала. "Перший раз я їм зробив зауваження, підвів їх, щоби вони хоча б були на виду в батьків. Другий раз я дітей виявив, коли вони вже дійшли до басейнів – підвів, більш наполегливо цій компанії зробив зауваження", - розповів стажер Дмитро.

У подіях тепер розбираються правоохоронці. "Покази офіціантів, охоронців, мами – вони трошки різняться. Чи випивала мама – покаже експертиза, в неї взяли аналіз крові. По родині можна сказати, що вона характеризується позитивно", - розповіла прес-офіцер Шевченківського відділу поліції Харкова Ірина Мусієнко.

Родичі загиблого Сергійка вважають, що за безпеку дітей має відповідати саме розважальний комплекс. У закладі виправдовуються, що огороджувати басейни немає сенсу, бо вони неглибокі, а дітей мають глядіти їхні батьки. Хто винен у смерті хлопчика – встановлює слідство. Кримінальні провадження відкрили за трьома статями: вбивство, неналежне виконання обов'язків батьками та невиконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Кореспондент ТСН Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація