Смерть до народження: в Івано-Франківську лікарів звинуватили в загибелі дитини при пологах

Смерть до народження: в Івано-Франківську лікарів звинуватили в загибелі дитини при пологах

Батьки підозрюють, що медики приховують від них правду.

Родина з Івано-Франківська звинувачує лікарів у смерті своєї ненародженої донечки. Вони кажуть, що породіллі півдоби стимулювали пологи, аж поки у маляти не зупинилося серце, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сім'я Церковних чекала на другу донечку, і вже обрали їй ім'я – Оленка. Вагітність 30-річної жінки була ідеальною – це підтверджували регулярні обстеження у лікаря, УЗД, аналізи. Сподівалися на легкі пологи, бо плід добре розвинувся, лежав голівкою вниз. "Здорова дитина, і я була. Пологи почалися вчасно, вчасно води відійшли і я вчасно прийшла до лікарні", - розповіла породілля Христина Церковна.

Івано-Франківську родина звинувачує лікарів у смерті ненародженої донечки

Івано-Франківську родина звинувачує лікарів у смерті ненародженої донечки

За рекомендацією знайомих, родина обрала обласний перинатальний центр. Репутація лікарки, кажуть, була бездоганною. "Нічого не платили. Багато знайомих через неї родили. І вона так: ніякої такси немає, ваша ласка – скільки дасте", - розповів чоловік породіллі Олег Церковний. За його словами, води у Христини відійшли, однак матка повністю так і не відкрилась, тож лікарка вирішила стимулювати пологи. Саме тоді з дитиною почалося щось неладне. "Коли підключали той апарат, що стимулює роди, серце слабше ставало битись. Я сидів у кімнаті і кликав медсестру, щоб прийшла. Вони підійшли, відключили. Але схватки тоді взагалі припинялися, і вони знову підключали", - каже Олег.

Так тривало увесь день до пізнього вечора. Чоловік породілі каже, що марно благав лікарку зробити кесарів розтин. Близько опівночі медики діагностували: серце ненародженої дитини зупинилося. "Дівчинка мала бути! Жодного разу на збереженні не була, нічого! До останньої хвилини все було добре", - приголомшений Олег Церковний.

Що саме пішло не так, з'ясувати в медиків наразі не вдалося. Керівництва перинатального центру на місці не виявилося, а лікарка, яка приймала пологи, через секретаря повідомила, що зайнята. Тим часом рідних породіллі насторожує, що в лікарні їм не дозволяють зробити копію з медичної картки Христини. Вони вимагають, аби розтин тіла донечки робила тільки незалежна експертиза і вже звернулися до поліції. За фактом смерті дитини там відкрили кримінальне провадження – підозрюють неналежне виконання лікарями їхніх обов'язків.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація