Смерть родини під потягом на Прикарпатті: свідки розповіли про дивні маневри авто на переїзді

Смерть родини під потягом на Прикарпатті: свідки розповіли про дивні маневри авто на переїзді

Фото: Варта1

Очевидці кажуть, що машина проїхала переїзд, потім розвернулася та поїхала прямісінько під потяг.

Ціла родина загинула під колесами поїзда на переїзді в Івано-Франківській області. Мати, батько та двоє маленьких дітей їхали в легковику, котрий проігнорував червоне світло семафора, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пасажирський поїзд їхав з Києва на Ворохту зі швидкістю майже 90 км/год. Залізничники запевняють, що це дозволена швидкість на цій ділянці. Коли побачив на переїзді легковик, машиніст зупинитися одразу не зміг – проїхав ще 650 метрів і увесь цей час тягнув за собою "Жигулі" з людьми. Щоби витягти тіла, рятувальникам довелося розпиляти авто. "Роботи ускладнювались тим, що машина частково була під локомотивом", - пояснив керівник варти ДПРЧ-3 м.Галич Василь Середа.

На Прикарпатті родина загинула під колесами поїзда

На Прикарпатті родина загинула під колесами поїзда

На залізничному переїзді біля Більшівців шлагбаума немає, проте він обладнаний світлофорно-звуковою сигналізацію. За словами свідків, у момент зіткнення вона працювала, а поїзд, що наближався, було видно здалеку. Однак водій легковика правилами безпеки чомусь знехтував – уже переїхавши переїзд, він раптом розвернувся назад. "Виїхали з Більшівців, зупинилися за переїздом і знову повернули, як на Більшівці. Переїжджали переїзд і поїзд їх збив. Кричали їм: не їдьте, бо поїзд! Була і сигналізація включена, і світло. Я не розумію, чого вони поїхали", - зізнається свідок трагедії Лідія. "Дивно, що люди могли не бачити і не чути того звуку поїзду. Там все добре видно і чути", - твердить секретар Більшівцівської селищної ради Олександра Вітовська.

Батьки в цей час мали би везти 3-річного Артура та 4-річну Вікторію до садочка. Чому поїхали в протилежний бік – ніхто не розуміє. "Щоранку ці діти з 8:00 до 8:30 приїжджають до садочка. І ми здивувалися, коли вони не прийшли. Коли дізналися, що сталося, колектив не витримує! Ми так любили цих дітей, кликали їх "колобочки". Бо вони такі гарні, фізично здорові діти", - зізнається завідувач дитячого садка смт Більшівці Галина Білоус.

Поспілкуватися з машиністом потяга наразі не вдалося – він у стані шоку. Його вже перевірили – чоловік був тверезим. "Думаю, зразу почав гальмувати, бо неможливо, щоб не гальмував, побачивши машину. Більш детально розслідування покаже", - розповів в.о. керівника Івано-Франківської дистанції колії Юрій Гуцуляк. Рух поїздів на місці аварії залізничники відновили за дві години. Сиротою залишився старший син-школяр Ірини Засідько від першого шлюбу.

Нагадаємо, раніше на Запоріжжі потяг протаранив машину з дитиною. Водій-дідусь раптово натиснув на газ перед самим потягом. Загинули всі люди, котрі були в легковику. 

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація