Смерть тварин на борту МАУ: компанія відсторонила директора вантажних перевезень і розслідує справу

Смерть тварин на борту МАУ: компанія відсторонила директора вантажних перевезень і розслідує справу

Фото: Unsplash

В авіакомпанії тимчасово обмежили перевезення тварин.

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" після загибелі тварин, які перевозилися рейсом Київ-Торонто, розпочала власне службове розслідування, на час якого відсторонено керівника Дирекції з вантажних перевезень та логістики.

Про це повідомляє пресслужба МАУ.

Також за власним рішенням авіакомпанія наклала ембарго на перевезення тварин повітряними суднами B767 від 19 червня. Водночас у рамках відкритого кримінального провадження розпочався процес надання документів Бориспільському відділку Нацполіції України.

Наголошується, що причину загибелі тварин досі не встановлено. Підставою для її встановлення є звіт, який видається канадською ветеринарною службою.

У компанії запевнили, що регулярно проходять аудит IOSA щодо стандартів безпеки польотів та стандартів, які регулюють, зокрема, перевезення тварин.

У МАУ розповіли, що тварини на рейсі Київ-Торонто відправлялися вантажовідправниками як комерційний живий вантаж. Загальна кількість тварин на рейсі склала 559 собак та 89 котів, яких розмістили у 337 клітках. Зазначається, що розміщення тварин у клітках більше ніж одна дозволяється, якщо тварини можуть вільно рухатися та переміщатися. "Клітки для тварин мають конструкцію, яка забезпечує вільну циркуляцію повітря. Такий стандарт кліток для транспортування відповідає вимогам LAR. На рейсі перевозилися собаки середнього віку 4 місяці (найпопулярніший вік для комерційних тварин, оскільки експорт тварин до більшості країн дозволяється після щеплення від сказу, яке робиться у зазначеному віці)", - пояснили там.

В авіакомпанії додали, що перевезення великої кількості тварин стало можливим, оскільки рейс був евакуаційним. Кількість пасажирів на рейсі склала 92 за 272 доступних пасажирських крісел. Вантажний відсік літака B767 внаслідок малої кількості пасажирів мав вільні ємності.

Водночас там відкинули чутки про відсутність повітря або неробочі системи кондиціювання. "Вантажний салон літака Boeing 767, у якому перевозилися тварини (передній, задній та балковий вантажний відсік) повністю вентилюються та є температурно регульованими, що забезпечується конструктивом повітряного судна", - кажуть в МАУ. 

Раніше  у ЗМІ з'явилася інформація, що в міжнародному аеропорту Торонто приземлився авіарейс, сполученням "Київ-Торонто", де перебувало 500 цуценят, з яких 38 собак загинули, інші постраждали від зневоднення. Поліція Київської області відкрила провадження через повідомлення про те, що на літаку рейсом Київ-Торонто загинули 38 собак. Провадження відкрили за фактом жорстокого поводження з тваринами. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація