Смертельна аварія у Харкові: експерт переконаний, що Зайцева і Дронов порушили правила

Смертельна аварія у Харкові: експерт переконаний, що Зайцева і Дронов порушили правила

Дронов рушив на жовте світло, тим самим відкинув Lexus на натовп людей.

Суд у Харкові у справі про смертельну ДТП допитав експерта-автотехніка. Він підтвердив, що обидва водії порушили правила.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на суд.

До суду прибули три експерти Харківського НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса. Вони мають надати суду результати експертиз, зокрема, - чотирьох дисків відеозапису, зробленого в момент ДТП.

Зокрема, спеціаліст з автотехнічної експертизи підтвердив, що дії обох фігурантів знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку щодо моменту небезпеки, тобто, неминучого зіткнення.

"Дронов рушив з місця на жовте світло, тим самим відкинув Lexus, який мчав повз на червоне світло на великій швидкості, на натовп людей на переході", - зауважив він.

Допит експерта-автотехніка затягнувся через чимало запитань адвокатів обох підозрюваних. Через це суд ухвалив рішення перенести засідання.

Допит інших експертів відбудеться на засіданні суду 24 липня.

Брата Зайцевої підозрюють у водінні авто в нетверезому стані

Брата Зайцевої підозрюють у водінні авто в нетверезому стані

Нагадаємо, нещодавно Зайцеву помітили біля харківського медзакладу, де вона проходила огляд. Підозрювану побачили без наручників, які, як пояснила адвокатка, одягаються на розсуд конвоїра. Водночас вона зазначила, що не знає, що за жінки перебувають поряд із Зайцевою на фото.

У перерві останнього судового засідання 3 липня адвокатка Зайцевої Юлія Козир дала пояснення, що її підзахисна проходить обстеження у зв'язку з головними болями (ніби як наслідки аварії 2007 року). У травні Козир зверталася до суду з клопотанням про дозвіл на вивезення Зайцевої на обстеження.

Своєю чергою, адвокат обвинуваченого Геннадія Дронова у коментарі ТСН.ua зазначив, що його підзахисний також має певні проблеми зі здоров’ям та.

"Він періодично звертається до лікарів зі скаргами на тиск та травми шиї, отримані під час ДТП", — зазначив Сергій Перепелиця.

Відповідаючи на запитання, чи може судовий процес у справі бути затягнутий, Перепелиця відповів, що поки засідання відбуваються щотижня і, на його думку, справа просувається без затримки.

"Я не бачу затягування, адже нам важливо встановити істину, а не пришвидшувати процес. У цій справі важлива кожна деталь, яка стосується черговості порушень та ступені вини, тому робити припущення навіть про приблизну дату закінчення процесу наразі важко", — резюмував він.

Такої ж позиції дотримується і захист Зайцевої. Зокрема, адвокатка Козир зазначала, що, на її думку, темпи розгляду такої резонансної справи навіть пришвидшені.

Нагадаємо, кривава аварія сталася ввечері 18 жовтня 2017-го в Харкові. Тоді автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, в результаті чого загинуло шестеро людей: п'ятеро загинули на місці, а шоста жертва аварії померла після тижневої коми

Зайцевій спочатку було призначено два місяці ув'язнення без права на внесення застави. Її родина оприлюднила звернення до сімей усіх постраждалих та загиблих, у якому попросила пробачення за доньку та запропонувала усім причетним матеріальну допомогу. Також суд взяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовтий колір світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація