Смертельна ДТП під Луцьком: медики сподіваються врятувати 5-річного хлопчика

Смертельна ДТП під Луцьком: медики сподіваються врятувати 5-річного хлопчика

Фото: 12 канал

Його брат і мама загинули миттєво.

Лікарі борються за життя 5-річного хлопчика, який потрапив у аварію поблизу Луцька. Його мати і старший брат загинули, коли легковик, в якому вони їхали, зіштовхнувся з рейсовим автобусом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під дверима реанімації чергують родичі Микитки, який у тяжкому стані. Що з ним сталося – дитина не пам’ятає. "Політравма, закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку та струс головного мозку, закрита травма грудної клітки та забій легень", - розповів заступник начальника з хірургічної допомоги Ігор Дородних.

Лікарі борються за життя 5-річного хлопчика, який потрапив у аварію поблизу Луцька

Лікарі борються за життя 5-річного хлопчика, який потрапив у аварію поблизу Луцька

Аварія сталася напередодні на трасі за 5 км від Луцька. Водій легковика виїжджав з другорядної дороги на головну і не поступився пасажирському автобусу, що рухався з Луцька до Тернополя. "Він, чи, може, заговорився, бо він навіть не гальмував. Це секунда – він його посередині вдарив і все. Полетів автобус туди, а його сюди", - розповів свідок ДТП Віктор. Удар був такої сили, що автобус злетів у кювет і перекинувся. Легковий автомобіль зім’яло та відкинуло на зустрічну смугу.

Фото: 12 канал

У салоні були 59-річний водій та його 28-річна сусідка з двома синами, водій та жінка загинули на місці, 8-річний Іванко помер у кареті швидкої. 5-річного Микиту забрали до лікарні. "Їхала сюди, в Луцьк, з дітками з села з виборів, а сусід їхній побачив їх на зупинці, вона чекала маршрутку, і каже: давай я тебе підвезу з дітками, я все одно сам їду", - каже подруга загиблої.

Кермувальник автобуса запевняє, що машина на великій швидкості вилетіла зненацька. "Він як їхав – і не став. Прямо влупив", - каже водій. В салоні автобуса в той час було 18 пасажирів, травмувалося 12 дорослих. "Доставлені з травмами різноманітними. Це і перелом носа, множинні забої, один пацієнт з струсом головного мозку госпіталізований у хірургічне відділення", - каже заступник директора з інформаційно-аналітичної роботи луцької лікарні Андрій Смольянінов.

Серед потерпілих 17-річна дівчина, її забрали у дитячу лікарню. Загрози її життю немає. "Виставлено було діагноз: струс головного мозку і забій лівої брови", - каже лікар-невролог Світлана Шуляк. У поліції за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. "Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб. Проводиться досудове розслідування", - розповів речник НП у Волинській області Віктор Гомоль.

Усіх трьох загиблих ховатимуть у вівторок. 5-річного Микитку лікарі сподіваються врятувати, але в нього попереду довге лікування. Вдома на хлопчика чекає тато.

Кореспондент ТСН Тетяна Хомич

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація