Смертельна ДТП у Харкові: Дві родини повернули матері Зайцевої компенсації

Смертельна ДТП у Харкові: Дві родини повернули матері Зайцевої компенсації

Смертельна ДТП у Харкові: Дві родини повернули матері Зайцевої компенсації

Матір Оксани та Діани повернула "допомогу" родині Зайцевої

Загалом родині водійки Lexus повернули 150 тисяч гривень.

Родини Берченків та Євтєєвих повернули гроші матері Олени Зайцевої – водійки, яка скоїла ДТП у Харкові, де загинули шестеро та постраждали п'ятеро людей. Про це ТСН повідомила адвокат цих родин Катерина Калюжна.

Раніше матір Зайцевої виплатила по 50 тисяч родинам на кожного загиблого та постраждалого. Загиблий Олександр Євтєєв та найважча постраждала у аварії Оксана Берченко – були одружені. Також загинула молодша сестра Оксани – Діана. Ці родини одразу заявили, що жодних грошей від сторони Олени Зайцевої не візьмуть. І коли отримали на власні рахунки гроші, звернулись до банку, щоб ці кошти установа надіслала відправнику.

"Родини постраждалих у ДТП вирішили повернути цю таку звану "допомогу", тому що не розуміють, навіщо мати Зайцевої її надала. Захисник підозрюваної Зайцевої попросив орган досудового розслідування долучити чеки на підтвердження надання допомоги до матеріалів кримінального провадження як докази. Водночас, як чеки вказують на те, що вказана допомога є благодійною. Тобто родини побоюються, що ці "гроші" можуть бути використані пізніше у суді, як докази добровільного відшкодування шкоди для помякшення покарання водійки", - повідомила ТСН адвокат Катерина Калюжна.

У банку повернення коштів здійснити не змогли, тому мати сестер Берченко напередодні особисто приходила до матері Зайцевої. При цьому матір водійки знайшли саме в тій квартирі, яка вже цій родині не належить. Згідно з реєстром нерухомості, на другий день після аварії власником квартири на 200 кв м став Станіслав Тишкевич - аналогічне прізвище носить бухгалтер на фірмі Зайцевих. У деяких ЗМІ писали, що квартиру було продано саме для виплати компенсацій.

Мати Оксани та Діани зустрілась з матір'ю Зайцевої / Фото: ТСН.ua

Сторона Зайцевої нарешті надала реквізити для повернення коштів, що одразу і зробили родини постраждалих. Берченки повернули 100 тисяч, Євтєєви – 50. На ім'я матері Зайцевої – Іванової Тетяни.

Берченки та Євтєєви повернули кошти матері Зайцевої

Берченки та Євтєєви повернули кошти матері Зайцевої

Подробиці зустрічі матері загиблої та постраждалої сестер Берченко з матір'ю Зайцевої дивіться сьогодні у випуску ТСН о 19:30

Нагадаємо, кривава аварія сталася 18 жовтня у Харкові. Тоді автомобіль Lexus, за кермом якого була Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, після чого протаранив натовп. П`ятеро людей загинули на місці, ще шістьох забрали до лікарні у тяжкому стані. 26 жовтня стало відомо, що на лікарняному ліжку померла ще одна дівчина, Діана Берченко, якій було лише 20 років, - сестра Оксани.

Зайцевій було призначено два місяці ув`язнення без права на внесення застави. Її родина оприлюднила звернення до сімей усіх постраждалих та загиблих, у якому попросила пробачення за доньку та запропонувала матеріальну допомогу. 

Нещодавно під варту було взято Геннадія Дронова - другого учасника ДТП. Підозру йому оголосили після низки експертиз. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовтий колір світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення. 

Кореспонденти ТСН Валентина Мудрик, Мар'я Уманська

Повʼязані теми:

Наступна публікація