Смертельна пожежа у Херсоні: у квартирі не вперше гасили займання

Смертельна пожежа у Херсоні: у квартирі не вперше гасили займання

Фото: Kherson.life

Загинули 25-річна жінка та троє дітей.

У Херсоні оголосили триденну жалобу, оскільки цієї ночі троє дітей та їхня матір загинули в пожежі, йдеться у ТСН.16:45.

Вижив тільки батько, із численними опіками він зараз у лікарні. Займання сталося у старій двоповерховій будівлі на 12 квартир. Спочатку полум'я охопило одне з помешкань. Потім сягнуло даху і швидко поширилось.

Спочатку виявили тіла жінки та двох дітей – 8 та 1 років. Третю дитину, 5-річну дівчинку, рятувальники знайшли мертвою за кілька годин. Шукали довго - у квартирі її не було. Усі сподівалися, що дитина просто не була на час пожежі вдома. Та під час рятувальної операції хтось із очевидців підійшов до пожежників і розповів – бачили, як батько вибіг із квартири із дитиною на руках. Кричав, що вся родина згоріла.

Попередньою причиною пожежі у Херсоні називають закорочення електропроводки

Попередньою причиною пожежі у Херсоні називають закорочення електропроводки

"Відразу після слів очевидців почали проривати пожежне сміття в коридорі загального поверху. І ось між балками пожежного сміття знайшли тіло дитини", - повідомив головний фахівець Корабельного райвідділу Херсона ГУДСНС України у Херсонській області Максим Костогриз.

Батько родини - у реанімації. У нього 90 відсотків опіків. Під час гасіння пожежі постраждав рятувальник, у нього перелом тазу. Забої отримала жінка, яка вистрибнула з вікна другого поверху. Деякі мешканці рятувались з вогню так само, але вони неушкоджені.

Попередньо причиною пожежі називають закорочення електропроводки. Цього року у квартирі, де загинули люди, була невелика пожежа саме через це. І сусіди кажуть, таких випадків останнім часом було кілька.

"Перший раз викликали пожежників, це я добре пам'ятаю. Вони бігали з вогнегасниками, гасили. Другий раз вони самі загасили навесні, а це вже третій", - розповідають сусіди.

У поліції за фактом загибелі людей в пожежі відкрили кримінальне провадження.

У вигорілому будинку жили три десятки людей. Збудований він ще у 1905 році. І після пожежі відновленню не підлягає. Другий поверх і дах вигоріли вщент. Тому місто вирішує, куди поселити людей, в яких майже нічого не залишилось.

"Сильно постраждали, документів практично немає, ми зараз намагаємося якимось чином допомогти", - каже заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков.

Тим часом, на допомогу постраждалим приходять прості городяни, представники громадських організацій. Приносять одяг і необхідні речі.

Кореспондент ТСН Олена Ваніна

Повʼязані теми:

Наступна публікація