Смертельна пожежа у "Токіо Стар": власника готелю залишили в СІЗО з заставою у 53 мільйони гривень

Смертельна пожежа у "Токіо Стар": власника готелю залишили в СІЗО з заставою у 53 мільйони гривень

Суд подовжив термін утримання під вартою на 2 місяці.

Київський райсуд Одеси подовжив запобіжний захід Вадиму Чорному, власнику готелю "Токіо Стар", де під час моторошної пожежі загинули дев'ятеро людей.

Відповідну ухвалу зачитав слідчий суддя Вадим Іванчук.

"Подовжити термін застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Чорного на 60 діб, тобто до 13 грудня 2019 року", - наголосив він.

Водночас Чорному призначили заставу у понад 53 мільйона гривень.

Зазначимо, згідно з постановою, власник готелю зобов'язаний не залишати місто, уникати спілкування зі свідками і потерпілими, а також носити електронний браслет та здати закордонний паспорт.

Своєю чергою Чорний збирається оскаржити суму застави.

Нагадаємо, у ніч проти 17 серпня 2019 року в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. Займання розпочалося на другому поверсі, вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Спочатку в ДСНС повідомили, що загинули 8 осіб, постраждали 10, а поліція відкрила кримінальне провадженняПостраждалих госпіталізували до лікарень з опіками різних частин тіла і отруєнням. 

Згодом у мережі з'явилося відео з місця трагедії, очевидці відзняли масштаби пожежі та роботу рятувальних служб. Вдень 17 серпня стало відомо, що кількість жертв збільшилася до 9. Всі перші подробиці страшної події ТСН.ua зібрала в одному матеріалі. Також у суботу стало відомо, що поліція розглядає три основні версії: інсценування з метою приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню гостями готелю. Окремо Державне бюро розслідувань провадить слідство у кримінальному провадженні, в якому фігурують працівники управління ДСНС України в Одеській області – їх підозрюють у неналежному виконання службових обов’язків, які уможливили трагедію.

ОДА виплатить матеріальну допомогу жертвам і родинам загиблих. Кожна родина загиблих отримає по 100 тисяч гривень. Компенсацію у розмірі 50 тисяч гривень виплатять тим мешканцям готелю, які були госпіталізовані до реанімаційного відділення і опікового центру міськлікарні №10. 

Прокуратура одеської області повідомила про підозру співвласнику одеського готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному. Його взяли під варту на 60 днів.  Другий підозрюваний у справі щодо пожежі Сергій Дурач переховується від слідства за кордоном. Дурач - бізнес-партнер заарештованого Вадима Чорного. Саме він, за документами, орендував другий поверх закладу, який фактично входив до готельного комплексу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація