Смерті від коронавірусу в гуртожитку Вишневого: відомі нові приголомшливі подробиці

Смерті від коронавірусу в гуртожитку Вишневого: відомі нові приголомшливі подробиці

Наразі у 37 осіб виявили коронавірус.

Мешканці гуртожитку у Вишневому, у якому стався масовий спалах коронавірусу, тривалий час не знали ані про інфікування, ані про причини смерті сусідів. Яка ситуація у Вишневому - у сюжеті ТСН.19:30.

Територія загороджена, чергують медики і правоохоронці. Всередину нікого не пускають.

Зранку жителі гуртожитку намагалися вийти, але їх не випускали. Тривалий час люди не знали, що відбувається. Лише згодом їх повідомили про карантин і про те, що усі мешканці пройдуть ПЛР-тести. "Нас не випускають нікуди. Перекритий гуртожиток, по периметру поліція", - каже один із мешканців.

Перший випадок у гуртожитку стався більше тижня тому: 14 квітня померла перша людина з коронавірусом. Люди скаржаться, що протягом цього часу з ними ніхто не комунікував. До 15 квітня вони й не знали, від чого померла людина. До них просто зайшли та ізолювали кімнату померлого. Жодної дезінфекції в гуртожитку не проводили. Коли люди дізналися про коронавірус, то здійняли скандал і вимагали, аби їм пояснили ситуацію і зробили відповідні тести.

Спалах коронавірусу у гуртожитку під Києвом: для мешканців ввели стан особливого пересування

Спалах коронавірусу у гуртожитку під Києвом: для мешканців ввели стан особливого пересування

Лише коли стався другий смертельний випадок, то один блок ізолювали. До слова, гуртожиток складається з блоків. Саме тому мешканці з одного крила, де були хворі, знали хоч якусь інформацію, а в іншому крилі не знали нічого про смерть.

Люди самі прибирали в коридорах, робили дезінфекцію, самоізолювалися. Від ранку людям почали робити тести. Коли будуть результати - невідомо. Слід зауважити, що у гуртожитку мешкає понад 300 осіб, а у 37 виявили інфікування. 

Кореспондент ТСН Олександр Романюк.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація