Смерть немовляти у соццентрі у Дніпрі: стало відомо, що могло стати причиною

Смерть немовляти у соццентрі у Дніпрі: стало відомо, що могло стати причиною

Фото: Pexels

У дівчинки виявили пневмонію.

У Дніпрі у соціальному центрі, виявили мертвою місячну дитину. За фактом смерті немовляти поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє "Суспільне".

Як повідомила речниця обласної поліції Ганна Старчевська, поліцію викликала співробітниця центру, де перебувають жінки, які опинились у складних життєвих умовах. Вона зайшла до кімнати рано вранці і побачила мертву дитину у ліжку.

Відносно матері правоохоронці відкрили два кримінальні провадження: за статтею 115 (вбивство з поміткою "природна смерть") та за статтею 166 (злісне невиконання батьківських обов'язків). 

"За попередньою інформацією від лікарів, у дитини є ознаки пневмонії. Ці результати нам дав розтин. Однак, призначено ще додаткову судово-медичну експертизу. Від поліцейських ювенальної превенції - мати дитини характеризується негативно, потрапляла в поле зору правоохоронців. На неї складався адміністративний протокол за неналежне виконання своїх обов'язків як матері", – сказала речниця поліції.

Відомо, що у 41-річної жінки це вже четверта дитина. Вона народила дівчинку 5-го березня й мала намір залишити дитину у пологовому, але соцпрацівники переконали жінку забрати дитину та влаштували її у соціальний центр.

"За час перебування в нашому закладі жінка характеризувалася дуже позитивно. Вона не вживала алкогольних напоїв, вона виконувала рекомендації фахівців, які їй надавалися. Вона доглядала за дитиною, годувала вчасно", – розповіла начальниця управління служби у справах дітей Ганна Довготько.

Нагадаємо, що в одному з соціальних центрів в Центральному районі Дніпра знайшли мертве тіло місячної дівчинки. По всьому тілу у неї були гематоми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація