Сніг атакував Україну: закриті школи, сотня обморожених, дефіцит хліба

Сніг атакував Україну: закриті школи, сотня обморожених, дефіцит хліба

Проблем українцям додає і сильний морозний вітер

 Метеорологи стверджують, що сьогодні мороз досягне піку. 

Через холоднечу сьогодні не працюватимуть школи в кількох областях на Півдні та Центрі України, а також у Києві. Ще вчора припинили навчання на Сході. Туди потужний арктичний антициклон приніс сильні морози. Нічні температури сягають 30 градусів нижче нуля, удень – мінус 20-25. Ситуацію ускладнює сильний вітер. Екстремальний мороз на Донеччині забрав життя двох людей, одна людина замерзла на Луганщині. Уже до сотні наближається кількість шпиталізованих з обмороженнями, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На Луганщині учора не працювала жодна школа. Майже сто шістдесят тисяч школярів залишилися вдома через холоднечу. На Донеччині не вчаться й у профтехучилищах, а в школах – працюють лише групи подовженого дня. Поки що уроки скасували до понеділка. Синоптики прогнозують, що вже через кілька днів потеплішає, але мороз не зникне.

Луганчани і мінус тридцять екстремальною температурою не вважають. Кажуть, що просто треба вдягатися тепліше.

На Донеччині снігопад хоч і припинився, закритими залишаються дороги державного значення у 6 напрямках. Виїзд на ці траси перекритий машинами ДАІ Найгірша ситуація на маріупольській трасі - тут застрягли у снігових заметах кілька десятків машин. Людей з них евакуювали, але автомобілі довелося залишити. Замети на дорогах подекуди сягають чотирьох метрів. Водії, які ігнорують заборону ДАІ, все одно повертаються.

Відрізаним від сполучення залишається півмільйонний Маріуполь. Сніг з доріг тут не прибирали навіть у центрі міста. Тому громадський транспорт здебільшого не може виїхати на маршрути і люди йдуть пішки. У Маріуполі, як і у селищах, є дефіцит хліба.

Метеорологи попередили про максимальне похолодання

Метеорологи попередили про максимальне похолодання

Морози додали роботи комунальним службам: збільшилася кількість поривів теплотрас та водогонів. 66 населених пунктів Донеччини залишаються без електропостачання.

 

Нагадаємо, що раніше на Дніпропетровщині сотні водіїв стали заручниками снігу без води, їжі і пального

Кореспонденти ТСН Світлана Федчун, Олена Черняєва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація