Снігова аномалія. Посеред весни Україна потерпає від катастрофічної негоди

Снігова аномалія. Посеред весни Україна потерпає від катастрофічної негоди

Фото: Reuters

Кореспонденти ТСН з різних куточків країни розповіли про ситуацію з негодою.

Негода в Україні забрала щонайменше п'ять життів. Четверо людей загинули в аварії на Харківщині, а на Дніпропетровщині жінку насмерть привалило деревом, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Раніше міністр інфраструктур Володимир Омелян повідомляв про сімох загиблих, проте пізніше уточнив кількість жертв, зазначивши, що чотири людини загинули на дорогах, дев'ятеро було травмовано.

Центр та Схід країни засипало снігом - подекуди аж до 28 см. У західних областях знову увімкнули опалення. У Дніпрі, Запоріжжі та Харкові скасовували авіарейси. Від вітру там падали дерева. У кількох областях сотні населених пунктів залишилися без світла.

Квітнева негода в Україні забрала п'ять життів

Квітнева негода в Україні забрала п'ять життів

Кореспонденти ТСН з різних куточків країни розповіли про ситуацію з негодою.

ХАРКІВ

Квітнева хуртовина засипала харків рекордною кількістю снігу. Синоптики кажуть, що по області товщина снігового покрову подекуди сягла 24 см. У середмісті снігу дещо менше - до 18 см.

Харків / Фото: ТСН.ua

Траси за містом засипало снігом. Переважно автомобілі вже на літній гумі, тож аварійність підвищилася. Уранці в області мікроавтобус зіштовхнувся з вантажівкою. Чотири пасажири буса загинули. Іще двох у тяжкому стані шпиталізували. Через негоду поліція частково обмежила рух вантажівок.

Негода знеструмила 90 населених пунктів області. У Харкові без світла опинилися тисячі приватних будинків та сорок багатоповерхівок. Вітром повалило більше тисячі дерев. Деякі падали на авто - пошкоджено 12 машин. Через затори людям важко було дістатися роботи.

ЗАПОРІЖЖЯ

У Запоріжжі через негоду закрили міжнародний аеропорт. Сильний дощ та мокрий сніг розмили злітно-посадкову смугу, наразі вона непридатна для використання. Відновити рейси тут обіцяють лише за тиждень.

Запоріжжя / Фото: УНІАН

Уже кілька місяців на летОвищі тривають ремонтні роботи. На час реконструкції бетонок в аеропорту працювала лише ґрунтова смуга. Але через сильну зливу вона перетворилася на болото. В аеропорту скасовано рейси Запоріжжя-Київ та Запоріжжя-Мінськ. Усім пасажирам, які забронювали квитки на найближчі рейси, пропонують повернути гроші або летіти в інші дні. Тим часом на поліпшення погоди сподіватися поки що марно.

Унаслідок негоди в Запоріжжі повалено більше чотирьохсот дерев, потрощено автомобілі, пошкоджено лінії електропередач. Через похолодання у місті призупинили заняття у школах. Уже є розпорядження - відновити постачання тепла до лікарень та дитсадків.

ДНІПРО

Ще вранці найзатребуванішим предметом у Дніпрі була лопата для боротьби із заметами, а тепер – це гумові чоботи. Сніг, що сипав цілу добу, почав перетворюватися на гігантські калюжі.

Дніпро / Фото: УНІАН

Півторамісячна норма опадів звідучора – це рекорд за останні десять років для Дніпропетровщини. Громадський транспорт у місті працював із затримками. Сьогодні в Дніпрі оголосили канікули.

У самому Дніпрі повалило три тисячі дерев. Вони рвали дроти та блокували рух. Розтрощено три десятки авто, а ще кав'ярні та зупинки.

Сьогодні в області обмежували рух дорогами державного значення. На виїздах із Дніпра - вдень були кілометрОві затори.

Надвечір у Дніпрі опадів не прогнозують. Але синоптики попереджають про сильний вітер.

Корепонденти ТСН Ольга Павловська, Мар'я Уманська, Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація