Собача в’язниця: у Дніпрі пенсіонерка тримала в жахливих умовах 35 тварин

Собача в’язниця: у Дніпрі пенсіонерка тримала в жахливих умовах 35 тварин

Усіх визволили комунальники і зоозахисники, а поліція розшукує власницю.

У Дніпрі пенсіонерка тримала у власному будинку десятки виснажених собак. Тварини в жахливих умовах існували задля заробітку власниці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сморід, що виїдає очі, починається ще на підході до собачої в’язниці на околиці міста. Лише двом песикам пощастило бути надворі на ланцюгу – десятки інших мешкали в хаті. Більшість собак у клітках, де заледве можна поворухнутися. Їжі та пиття практично не було. "Там морок. Я такого ще не бачив", - зізнаються зоозахисники.

Десятки виснажених собак звільнили з полону в Дніпрі

Десятки виснажених собак звільнили з полону в Дніпрі

Жінка, щойно побачила поліцію, комунальників та волонтерів – втекла городами. Підозрілу жінку захисники тварин запримітили, коли вона на ринках та вулицях Дніпра постійно продавала цуценят, яких видавала  за породистих – популярних мопсів, йорків та чихуахуа. "Стоїть бабуся в хусточці та каже: це мої домашні, по 300 гривень. Люди купують, минає півроку, вони розуміють, що це – не чихуахуа", - каже директор притулку "Друг" Марина Полоховець.

Сусіди на бабусю не скаржилися, бо нічого не підозрювали – думали, що пенсіонерка просто дуже тварин любить. Насправді ж для тварин таке життя було катуванням, переконують активісти. "Коли народжувати вона вже може, чим вона буде корисна цим перекупам? Викинуть на вулицю, волонтери підберуть – кого пролікують, кого прилаштують, хто помре. І це щороку", - каже волонтер притулку Марина Єлісєєва.

Комунальники звільняють з полону одна за одною 35 собак. "У дуже поганому стані. Вони зневоднені всі", - кажуть фахівці. "Жорстоке поводження з тваринами", - констатує присутній працівник поліції. Звільнених песиків завантажують у спеціальні машини і везуть у вольєри "зооконтролю", де тварин лікуватимуть коштом міського бюджету. "Декотрі, таке враження, що людей не бачили ніколи", - кажуть очевидці. 

Після лікування, щеплень та стерилізації тваринам шукатимуть нових господарів. А у мерії готують спецоперацію, щоб попередити появу нових собачих в’язниць. "Масову зачистку всіх людей, котрі займаються реалізацією тварин на вулицях. У тому числі на ринках. Категорично заборонено продавати тварин на вулицях", - наголосив заступник міського голови Михайло Лисенко. Як покарають пенсіонерку за жорстоке поводження з тваринами – вирішать згодом. Спочатку власницю собачої в’язниці ще треба розшукати.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація