Соціологи визначили, скільки людей хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні

Соціологи визначили, скільки людей хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні

Фото: unian.net

Лише 16% протилежної думки.

Понад 70% українців хотіли б, щоби їхні діти та онуки залишилися жити в Україні.

Такий рейтинг був представлений соціологічною групою "Рейтинг" за результатами опитування, проведеного19-22 вересня.

Згідно з дослідженням, респонденти надалі мають протилежні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх містах та в країні загалом. Так, 58% опитаних зазначили, що вони відчувають надію, коли думають про місцеву ситуацію, водночас 38% відчувають розчарування.

Натомість, коли йдеться про ситуацію в державі, то все навпаки: 59% відчувають розчарування, а 37% – надію. Попри це, 71% опитаних хочуть, щоб їхні діти, онуки жили в Україні. Лише 16% протилежної думки. Щодо проживання у своєму місті та селі, то 61% хотіли б, щоби їхні нащадки продовжували жити в цій місцевості, третина – не хотіли б. Зазначається, що жителі сіл відносно частіше виступають за те, щоб наступне покоління залишалося в Україні, попри це, вони відносно більше виступають і за те, щоб їхні діти та онуки змінили місце проживання. Натомість в обласних центрах спостерігається цілком протилежна ситуація.

Опитування проведено методом телефонного інтерв'ю серед 5 тис. українців віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більш як 1,4%.

Завдяки глобальному опитуванню ООН дізналася, чого хочуть люди на всій планеті

Завдяки глобальному опитуванню ООН дізналася, чого хочуть люди на всій планеті

Повʼязані теми:

Наступна публікація