У Херсоні попрощаються із вбитою активісткою Гандзюк

У Херсоні попрощаються із вбитою активісткою Гандзюк

Фото: facebook.com/uakateryna

Вона померла 4 листопада від отриманих опіків унаслідок нападу із сірчаною кислотою.

Із активісткою та радницею міського голови Херсона Катериною Гандзюк прощатимуться сьогодні у її рідному Херсоні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Понад три місяці громадська активістка боролася за життя після нападу - її облили сірчаною кислотою. Жінка перенесла з десяток операцій. У неділю, 4 листопада, раптово померла в столичному опіковому центрі.

Через замах на Гандзюк раніше затримали п’ятьох підозрюваних, четверо з них зізналися у скоєному. Мовчить лиш Сергій Торбін, якого вважають організатором нападу. Замовник - невідомий досі.

Як просувається розслідування - в парламенті напередодні звітували керівники СБУ, Нацполіції й прокуратури. Депутати створили слідчу комісію. Прокурор, утім, вже заявив - жодних даних ця комісія від офіційного слідства не отримає. Нардепів, мовляв, турбує лише власний піар, а не саме розслідування. Через звинувачення у бездіяльності - він навіть заявив про звільнення.

Депутати провели голосування, але за відставку генпрокурора знайшлося лише 38 голосів. Звільнитись за власним бажанням, навіть дуже сильним, генпрокурор не може.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Вона отримала опіки 30% тіла. Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду.

Справа Гандзюк: ВР залишила на посаді Луценка, попри його заяву про відставку

Справа Гандзюк: ВР залишила на посаді Луценка, попри його заяву про відставку

Повʼязані теми:

Наступна публікація