Соломія Вітвіцька разом із ветеранами АТО та зірковими друзями візьме участь у благодійному забігу

Соломія Вітвіцька разом із ветеранами АТО та зірковими друзями візьме участь у благодійному забігу

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Учасники збиратимуть кошти на спортивний протез для для ветерана АТО Віктора Кардаша.

Під час Київського марафону, що відбудеться у столиці восьмого жовтня, збиратимуть кошти на спортивний протез для ветерана АТО з Миколаївщини Віктора Кардаша. Частина суми стартового внеску з благодійної дистанції 2 км “Переможці” буде передана на реалізацію ініціативи. Реєструйтеся на забіг за посиланням.

Зробити свій внесок і подякувати герою за захист нас та нашої країни можна також на платформі УББ.

Спортивний протез для бігу та танцю коштує 261 тисячу  655 гривень.  Вже вдалося зібрати 72 тисяч 800 гривень. Долучайтесь до благодійної ініціативи!

До збору коштів приєдналися зіркові фандрайзери куратор проекту “Переможці”, ведуча новин ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька, президент ГО “Всеукраїнська федерація Здоровий спосіб життя”, чемпіонка з плавання на 5 км oceanman та спортивинй журналіст Власта Шовковська, актор Ахтем Сеїтаблаєв, ведучі Сергій Іванов та Єгор Гордєєв, волонтери Лілія Болбат та Яна Зінкевич, волонтер та журналістка Юлія Зоран, спеціаліст із проблем сну, засновник сома системи, засновник БО "Серце воїна" Роман Торговіцький, тренери Людмила Міняйло та В’ячеслав Кулаковський, Зiнаiда та Артем Козяри, президент фонду "Мистецька скарбниця", співзасновниця "Коронації слова" Тетяна Логуш, чемпіон України із плавання, співзасновник громадської ініціативи "Доступно.UA" Дмитро Щебетюк, керівник програми місцевого економічного розвитку, Western NIS Enterprise Fund Ірина Озимок та дружина Віктора Кардаша Ольга.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Разом з ветеранами АТО, учасниками проекту “Переможці” та ще понад тисячею небайдужих, друзі проекту вже готуються подолати дистанцію.

“Коли в Україну прийшла війна – найбільше людське лихо, наш герой, Віктор Кардаш, вирішив допомогти всім нам – захистити країну від ворога. Він обрав дію, а не слова, і сумлінно виконував свій добровільний обов'язок до тих пір, поки не був важко поранений і не втратив ног. Здавалося б, все, життя молодого чоловіка, хореографа за фахом, зруйноване назавжди, але Віктор знову й знову обрав боротьбу і переміг обставини. Він повернув собі своє життя, одружився, опанував нову професію. І тепер настала наша черга допомогти Віктору конкретними діями”, - зазначив Сергій Іванов.

Хореограф за фахом Віктор Кардаш на фронт пішов добровольцем. Мужньо пройшовши через десятки ворожих обстрілів Віктор отримав поранення під час військових навчань. Ноги йому розірвало осколками від снаряда АГС, який розірвався поруч. Лікарям вдалося врятувати ліву ногу, праву - довелося ампутувати. Про танці та хореографію довелося забути.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Повернувшись до мирного життя, Віктор одружився, і зараз зі своєю коханою Олею вони чекають на первістка. Віктор почав вивчати реабілітаційні практики, щоб допомагати таким як він відновлюватися після операцій та протезування.

Сильний і світлий хлопець. Він не здався і впевнено йде вперед. Спорт для Кардаша - можливість розвиватися, зміцнити своє здоров'я і продемонструвати іншим ветеранам з ампутацією - що активне і повноцінне життя можливе!

“Віктор завжди усміхається. Таким його пам'ятаю з першого дня знайомства, коли зайшла до його палати у шпиталі», - розповіла Соломія Вітвіцька. - Стільки позитиву та оптимізму випромінював, що не можливо було повірити, що хлопець щойно пережив страшні поранення і лікарі не впевнені були, що він виживе. За ними – перемога, за кожним з нас – можливість допомогти.

Реєструйтесь на благодійну дистанцію у 2 км “Переможці” і допомагайте ветеранам АТО здобути нові спортивні протези та допомогу в реабілітації після поранень”.

Повʼязані теми:

Наступна публікація