Соломія Вітвіцька разом з українськими героями презентувала проект "Переможці" у Тернополі

Соломія Вітвіцька разом з українськими героями презентувала проект "Переможці" у Тернополі

Фото: прес-служба каналу "1+1"

У межах проекту бійцю АТО з Тернопільщини встановлять спортивний протез руки.

Тернопіль гостинно зустрів соціальний мультимедійний проект "Переможці", присвячений героям АТО з протезами. В минулу суботу у музеї ретро-автомобілів "Ретро-кортеж" відбулась презентація виставки, на яку приїхала одна з найчисельніших делегацій учасників, партнерів проекту та гостей.
 
На Тернопільщину завітали "переможці" Анатолій Фатєєв, В'ячеслав Буйновський, Назар Барилко, Юрій Весельський, Влад Кузнєцов, Василь Пелиш, Андрій Кононюк, Оксана Нежальська. "Переможців" підтримали хірург, засновник клініки ValikhnovskiMD, експерт проекту "Поверніть мені красу" на каналі 1+1 - Ростислав Валіхновський, а також засновник туристичної компанії "Феєрія" Ігор Захаренко, волонтерка Ганна Гвоздяр та тернополянка, директор міжнародної мережі ТСН Юлія Соцька.
 
Для гостей презентації заспівали співачка зі Львова Оксана Муха та Оксана Стебельська з гурту "Українські барви".

Фото: прес-служба каналу "1+1"

 
Зустріли команду проекту "Переможці", які завітали до Тернополя на запрошення місцевих підприємців та меценатів Тараса та Ірини Демкури, представники місцевої влади, зокрема голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна та міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської облради Віктор Овчарук. В залі були бійці АТО,  військові побратими та волонтери, громадські діячі, лікарі.
 
"Тернопіль надихає, приємно бачити стільки однодумців, стільки розуміння та бажання разом з нами змінювати країну на краще. Дякуємо за спортивний протез герою АTO! Я вірю в те, що наші переможці будуть розвиватися і за такої підтримки зможуть відкривати для себе спорт, навіть прагнути підкорювати Параолімпійські вершини. У мене тепер з'явилися нові друзі та нові ідеї ", - зазначила куратор проекту, ведуча ТСН на каналі 1+1 Соломія Вітвіцька.
 
Долучившись до благодійних ініціатив проекту, організатори виставки у Тернополі підготували справжній сюрприз для місцевого бійця АТО Юрія Вовканина. Хлопцю вручили сертифікат на спортивне протезування. 

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"У нас є відважні герої в Україні. Нам потрібно їм допомагати. Приклад цих хлопців - найкращий. Вони справді надихають людей", - поділився враженнями Тарас Демкура.
 
 Допомагати і консультувати у цій справі вже погодився протезист зі Львова Юрій Яськів. У липні цього року, на кошти, виручені від продажу спеціального випуску журналу VIVA!Переможці за підтрімки благодійного фонду SaveLivesTogether протезист Юрій пройшов тижневий навчальний курс у Протезно-реабілітаційному центрі у Гамільтоні (Канада), організований Канадсько-Українським Фондом Міжнародної підтримки. Юрій Яськів один з небагатьох спеціалістів в Україні, що отримав ліцензію на виготовлення біонічних протезів рук.
 
Результати своєї роботи на презентації представив пластичний хірург Ростислав Валіхновський. Боєць АТО Андрій Кононюк, як і було обіцяно - одужує та стає красенем після важкого поранення - черпно-мозкового та мінно-вибухового ушкоджень.
 
В рамках проекту "Переможці" Ростислав Валіхновський погодився допомогти Андрієві і провів низку операцій по відновленню зовнішності.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

"Вдалося зробити ряд реконструктивних втручань. Це питання вирішене. Зараз на нас чекає реабілітаційна терапія, яка відновить статуру Андрія", - розповів лікар Валіхновський. Проте, незважаючи на необхідність продовження лікування Андрій вже зазначив: "Зараз я почуваюсь так само, як і до поранення".
 
Презентація була сповнена приємними несподіванками для герої проекту. Василь Пелиш та Назар Барилко  отримали сертифікати на бігові доріжки. Всім "переможцям" вручили подарунки від ТВЦ "Атріум" та ТРЦ "Подоляни".
 
А завдяки партнеру проекту Ігорю Захаренку герої отримали можливість здійснити захоплюючу подорож, яка відновить іх сили та подарує нові враження. Влад Кузнєцов, Василь Пелиш, Андрій Кононюк та Юрій Весельський отримали сертифікати на відпочинок на Адріатичному морі.

Фото: прес-служба каналу "1+1"

 На відпочинку до "переможців" приєднається Олександр Синьовський, боєць АТО з Тернопільщини, що також отримав сертифікат від "Феєрії".

"Найважливіша і найбільша перемога - це перемога над собою. Хлопці вистояли, не здалися, не втратили надію. Головне, що ви надихаєте інших. Надихаєте на те, що треба жити. І звичайно мандрувати теж!", - сказав Ігор Захаренко. Зазначимо, що завдяки туристичній компанії "Феєрія" учасники проекту вже здійснили свої туристичні мрії, побувавши у Албанії, Франції та інших куточках світу.
 
Після урочистої презентації виставки "переможцям"  влаштували свято - вони на ретро-автомобілях проїхалися центром Тернополя, а ввечері завітали на відкриття Тернопільських тижнів моди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація