Спецслужби РФ декілька разів намагалися викрасти українських прикордонників - Слободян

Спецслужби РФ декілька разів намагалися викрасти українських прикордонників - Слободян

Фото: УНІАН

За словами речника прикордонної служби, українцям вдалося попередити три спроби викрадення на територіях різних загонів.

Російські спецслужби тричі намагалися викрасти українських прикордонників із червня 2014 року, коли на Херсонщині затримали двох прикордонників російської ФСБ.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише "Громадське радіо".

"Ми неодноразово отримували інформацію з різних джерел, що російські спецслужби отримали вказівку захопити у полон двох прикордонників. Щонайменше три спроби ми попередили на ділянці Луганського, Харківського і Сумського загонів", - розповів він.

За словами Слободяна, викрадення 3 жовтня на Сумщині українських прикордонників Ігоря Дзюбака та Богдана Марцона було їхньою четвертою спробою, яка виявилась вдалою.

"Їх викрали з території України 3 жовтня на ділянці Сумського прикордонного загону. У тому, що їх викрали, у нас немає жодних сумнівів", - запевнив речник ДПСУ.

Нагадаємо, 2 березня на прикордонному пункті пропуску "Гоптівка" у Харківській області відбувся обмін співробітників ФСБ на двох українських прикордонників, незаконно утримуваних у Росії. Ігор Дзюбак та Богдан Марцонь зникли на Сумщині у жовтні 2017 року. А потім російські спецслужби заявили, що їх затримали за незаконний перетин кордону. Майже півроку вони перебували у Москві у СІЗО "Лефортово".

До України повернулись двоє викрадених Росією прикордонників

До України повернулись двоє викрадених Росією прикордонників

Повʼязані теми:

Наступна публікація