"Сполучені Штати продовжать стояти разом з Україною". У Вашингтоні вшанували пам'ять Небесної сотні

"Сполучені Штати продовжать стояти разом з Україною". У Вашингтоні вшанували пам'ять Небесної сотні

Фото: Getty Images

У Держдепі закликали владу подвоїти зусилля у реалізації реформ.

Сполучені Штати вшановують пам'ять загиблих героїв Небесної сотні, висловлюють підтримку Україні в її протистоянні російській агресії та закликають український уряд подвоїти зусилля у виконанні реформ в державі.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, передає Укрінформ.

"Чотири роки тому на Майдані, центральній площі Києва, українці, які представляли всі верстви населення з усіх регіонів країни, об'єдналися, вимагаючи від уряду визнати вибір громадян України приєднатися до Європи", - зазначається в документі.

Багато українців з Небесної сотні віддали своє життя на Майдані за мрію про кращу Україну, додали у Держдепартаменті.

"Сполучені Штати продовжать стояти разом з Україною, яка протистоїть російській агресії, що позбавила життя понад 10 тис. людей та змусила лишити свої домівки понад 1,6 млн українців", - зазначили дипломати.

Водночас у Вашингтоні зазначили, що Україна "зробила важливі кроки протягом останніх чотирьох років" і державі потрібно "зробити ще більше", щоб виконати обіцянки, озвучені на Майдані.

"Сполучені Штати закликають українських лідерів подвоїти зусилля в реалізації глибоких, всеохопних та своєчасних реформ, необхідних для побудови стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної країни, якої заслуговують українці", - наголошується в заяві Державного департаменту США.

Рідні героїв Небесної Сотні створили живий ланцюг та виконали гімн у центрі Києва

Рідні героїв Небесної Сотні створили живий ланцюг та виконали гімн у центрі Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація