Сповідь кілера. Професійний вбивця назвав вартість розстрілу Вороненкова

Сповідь кілера. Професійний вбивця назвав вартість розстрілу Вороненкова

Фото: Reuters

Найманий вбивця розповів про нюанси своєї роботи.

У колишнього російського депутата Держдуми Дениса Вороненкова в центрі Києва, найімовірніше, стріляв кілер-новачок, тому вартість його роботи була невеликою.

Про це професійний найманець Андрій ексклюзивно розповів журналісту програми "Гроші".

"Видно (на відео – прим.ред.), що він не завдав охоронцеві жодної шкоди. У першу чергу треба було розібратися з охороною, а по-друге - вже мета, мета б нікуди не поділася. У зв'язку з цим видно, що це аматор, не розумів, що робить. Я думаю, (вартість роботи – прим.ред.) в районі тисячі - п'яти тисяч доларів. Звичайно, це мало. Особливо з огляду на його ризики", - зазначив він, додавши, що виконання такого завдання профі коштувало б у 10-20 разів більше – щонайменше 50 тисяч доларів, або понад мільйон гривень.

За словами кілера, саме стільки отримують професійні групи, які можуть організувати справжній теракт, такі, на його думку, вбили журналіста Павла Шеремета. Найважчим же способом убивства Андрій назвав отруєння, адже потрібно знати, як доставити "об'єкту" речовину.

Водночас він вважає, що, можливо, смерть Вороненкова декому і не була потрібна, лише "показати, що про нього не забувають, що він перебуває під контролем, що будь-коли може статися непоправне".

Найманий вбивця Андрій зізнався, що працює в криміналі вже 8 років, проте близькі навіть не здогадуються, як він заробляє гроші.

"Мій товариш по службі, прапорщик високоповажний, через пару років мене знайшов і запропонував таку ексклюзивну роботу... Він знав, як я можу поводитися, були за службою знайомими, він знав, що є фінансові проблеми", - згадує він, додаючи, що зазвичай кілерів знаходять через Міноборони чи МВС, які можуть дати інформацію про солдатів чи відставних офіцерів, які мають холодний розрахунок.

Чоловік зазначив, що працює по бізнесменах та дрібних чиновниках, йому вистачає пістолета та автомата Калашникова, може прибрати і чоловіка, і жінку - важливо лише, скільки заплатять; інформацію про жертву отримує лише у текстовому вигляді, коли приходять усі дані, там є все аж до розміру трусів людини.

Водночас Андрій наголосив, що чиновника високого рівня ліквідувати не готовий, адже в них служба безпеки працює на високому рівні.

Найманий вбивця розповів про кримінальний світ

Найманий вбивця розповів про кримінальний світ

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина.

Внаслідок стрілянини був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю, який виявися 28-річним уродженцем Севастополя, який мешкав у Дніпрі, Павлом Паршовим. Він помер у лікарні від поранень, завданих охоронцем російського політика.

Паршов перебував у розшуку з 2011 року за фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб. Геращенко зазначив, що Паршов на початку 2015 року перейшов пішки український кордон з Білорусією, а звідти попрямував до Росії, де навчався у школі диверсантів. Після підготовки був закинутий до України, де вступив до Нацгвардії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація