Справа про хабар у 6 млн доларів: суд обрав запобіжний захід ексчиновниці ДФС

Справа про хабар у 6 млн доларів: суд обрав запобіжний захід ексчиновниці ДФС

Фото: pixabay.com

Суд арештував всіх трьох фігурантів справи.

Вищий антикорупційний суд 15 червня обрав запобіжний захід третій підозрюваній у справі про підкуп керівництва антикорупційних органів за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського. Колишню чиновницю ДФС відправили за ґрати з альтернативою внесення застави розміром у понад 120 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як наголошується, ВАКС обрав запобіжні заходи усім трьом підозрюваним у причетності до підкупу керівництва НАБУ та САП. Зокрема, суд ухвалив такі рішення:

  1. першого заступника начальника податкової в Києві, якого відсторонили від посади, відправили під варту строком на 60 діб з альтернативою внесення 84,08 млн гривень застави;
  2. юристу Андрію Кічі - тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави - 40,358 млн гривень;
  3. колишній керівниці одного з департаментів ДФС - тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 120,024 млн гривень.

Нагадаємо, що детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабаря на суму 6 млн доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Хабар намагалися передати за посередництва високопосадовця ДФС.

Також повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох людей у справі про хабар в 6 млн доларів, які пропонували керівництву НАБУ та САП довірені особи ексміністра екології уряду Азарова Миколи Злочевського.

Своєю чергою президент Burisma Group Микола Злочевський відреагував на заяви директора НАБУ Артема Ситника і керівника САП Назара Холодницкого, озвучені на спільній пресконференції про нібито вчинені неправомірні дії в інтересах компанії Burisma Group і її керівництва. Зокрема, компанія заявила, що ні Микола Злочевський, ні інші співробітники компанії не мають жодного стосунку до озвучених подій.

Хабар керівникам САП і НАБУ: Вищий антикорупційний суд обирає запобіжні заходи підозрюваним  

Хабар керівникам САП і НАБУ: Вищий антикорупційний суд обирає запобіжні заходи підозрюваним  

Повʼязані теми:

Наступна публікація