Справа про криваве каліцтво 5-річної дівчинки в дитсадку Кременчука потрапила до суду

Справа про криваве каліцтво 5-річної дівчинки в дитсадку Кременчука потрапила до суду

Фото: ТСН

На лаві підсудних директорка дошкільного закладу та вихователька групи постраждалої дитини.

Лише через два з половиною роки передали до суду справу про травмування Катрусі Чесак у дитячому садочку Кременчука. Дитина тоді опинилася на межі життя й смерті після удару головою об болт, який стирчав на кілька сантиметрів із дитячого атракціону, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після цього випадку дівчинка лишилася інвалідом, вона не ходить до школи – вчителі займаються із дитиною індивідуально. Катруся пригадує, що все сталося миттєво, а коли відкрила очі – навколо стояли діти, а позаду них була вихователька. Батьки ж пригадують найстрашніші подробиці – як лікарі діставали скалки з Катрусиного мозку з глибини 3,5 сантиметрів. "7 на 7 дірка в голові, через яку пульсує мозок", - каже мама Олена Чесак. Для порятунку дитини медики вперше виростили імплантат із власних стовбурових клітин і закрили ним оголений мозок.

Слідчі протягом 2,5 років не можуть знайти винних у травмуванні дівчинки в дитсадочку Кременчука

Слідчі протягом 2,5 років не можуть знайти винних у травмуванні дівчинки в дитсадочку Кременчука

Слідство в цій справі тривало 2,5 роки та лише зараз справа потрапила до суду. У неналежному виконанні своїх обов’язків обвинувачуються вихователька Катрусиної групи, котра одразу звільнилися з цього садочка та перейшла в інший, а також завідувачка закладу – жінка пенсійного віку досі при посаді. Обидві не визнають своєї провини, а претензії називають безпідставними. "Вона могла впасти сама, де вона, що вона упала – ніхто не бачив, чи в болт чи в землю", - наполягає адвокат виховательки Олександр Луценко. "Дитина впала, ніхто її не чіпав, сама перечепилася і впала", - заперечує поранення інший адвокат. Натомість обвинувачення вважає провину підсудних доведеною. "На мою думку, вона допустила дітей до конструкції із стільчиками і столом, які мали болтові укріплення, які не відповідали вимогам інструкції, та безпосередньо постійно не контролювала дії вихованців і не бачила їх", - пояснив прокурор Віталій Олефіренко.

Одразу після інциденту болти на атракціоні зрізали, а нині від конструкцій нічого не лишилося – питання безпеки дітей у садочку вирішили ліквідацією металевих конструкцій. На майданчику збереглися тільки пісочниці та цегляні альтанки. У департаменті освіти, фахівці якого дозволили дитячі атракціони до використання, небагатослівні. "Було внутрішнє розслідування", - повідомив керівник департаменту освіти міськради Кременчука Геннадій Москалик. Однак про підсумки цього розслідування він говорити не схотів, натомість послався на нестачу часу та нагальні справи.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта 

Повʼязані теми:

Наступна публікація