Справа про розкрадання в оборонці: НАБУ прийшло з обшуками до Гладковських та інших фігурантів

Справа про розкрадання в оборонці: НАБУ прийшло з обшуками до Гладковських та інших фігурантів

Фото: Flickr/НАБУ

НАБУ зареєструвало 2 провадження за результатами журналістського розслідування.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського та його сина Ігоря та посадовців "Укроборонпрому".

Про це під час брифінгу заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"НАБУ зареєструвало 2 провадження за результатами розслідування "Бігус.Інфо". Сьогодні в рамках одного з них було проведено близько 20 обшуків, у тому числі за місцем проживання фігурантів розслідування Ігоря та Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших громадян", - наголосив він.

За словами Ситника, зараз слідчі дії тривають.

"Одним із народних депутатів було продемонстровано лист військової прокуратури, яким скеровано низку матеріалів до НАБУ. З матеріалів провадження, яке було, за нашими даними, в ГПУ було виділено 87 аркушів. І як матеріали, а не кримінальне провадження, були скеровані до НАБУ. Здебільшого ці аркуші стосувалися переписки Євгенія Шевченка із окремими особами. Шевченка часто називають працівником НАБУ. Це особа, яка ніколи не працювала в НАБУ, але при цьому вона співпрацювала з детективами НАБУ щодо низки кримінальних проваджень", - додав він.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал довкола оточення Порошенка через розкрадання у ЗСУ. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборонпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. Кримінальну справу за фактами, які були оприлюднені журналістами щодо розкрадань в оборонному комплексі України, вже порушили Спеціалізована антикорупційна прокуратура, а також Національне антикорупційне бюро. Окрім цього, директорів "Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О.Морозова" Олексія Бабіча і "Ізюмського приладобудівного заводу" Сергія Філоненка відсторонили від їхніх посад. Згодом Гладковського звільнили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація