Справа розстрілів Майдану: суддя пояснив, чому відпустив ексберкутівця

Справа розстрілів Майдану: суддя пояснив, чому відпустив ексберкутівця

Фото: УНІАН

Суддя відпустив ексспецпризначенця під домашній арешт.

Голова суду у справі про вбивства протестувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року Сергій Дячук заявив, що поки у суду немає інформації про те, що смерті та поранення людей настали внаслідок дій ексбійця спецпідрозділу "Беркут" Сергія Тамтури. Про це він розповів у коментарі виданню "Громадське".

За його словами, згідно з додатковою балістичною експертизою, поки не встановлено, що Тамтура був причетний до вбивств та поранень активістів на Інститутській.

"Зараз прийнято таке рішення відносно Тамтури, через два місяці можуть бути інші дані і може змінитись рішення відносно запобіжного заходу. Тим не менше він і далі обвинувачується в причетності до цього злочину", - заявив суддя.

Наступне засідання суду відбудеться 20 серпня. Як відомо, захист обвинувачених ексберкутівців планує на ньому оголосити про допит свідків захисту.

Зазначимо, що 16 липня Святошинський суд Києва відпустив під цілодобовий домашній арешт Сергія Тамтуру - одного з п'ятірки "беркутівців", яких підозрюють в участі у розстрілах активістів на Майдані. Чотирьох інших беркутівців суд постановив залишити у СІЗО. Арешт їм продовжили ще на 60 днів - до 14 вересня.

Нагадаємо, в Києві відбуваються слухання справи вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. На лаві підсудних — п'ятеро екс-службовців київського полку "Беркут". Їх звинувачують у масовому вбивстві протестувальників, а також у вчиненні терористичного акту. У справі фігурують 157 потерпілих та більше 500 свідків.

14 вересня 2018 року у Києві побили суддю Святошинського районного суду Сергія Дячука, під головуванням якого слухається справа про вбивства майданівців.

А в листопаді 2018 року Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальні акти щодо двох колишніх співробітників "Беркута", які брали участь у розгонах під час Революції Гідності.

Столичний суд відпустив під домашній арешт "беркутівця", якого підозрюють у розстрілах на Майдані

Столичний суд відпустив під домашній арешт "беркутівця", якого підозрюють у розстрілах на Майдані

Повʼязані теми:

Наступна публікація