Справа Шеремета: підозрюваній Юлії Кузьменко суд змінив запобіжний захід

Справа Шеремета: підозрюваній Юлії Кузьменко суд змінив запобіжний захід

Фото: facebook/Наталя Нагорна, ТСН

Домашній арешт тепер лише на нічний час.

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко з цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом на нічний домашній арешт.

Про це значиться в ухвалі суду на засіданні, яке відбулося сьогодні. 

"Клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу (Кузьменко - ред.) задовольнити частково, змінивши цілодобовий домашній арешт з використанням електронного контролю на домашній арешт... - з 23.00 до 6.00 ...", - йдеться в ухвалі.

Кузьменко на своїй сторінці в соціальній мережі показала, що вже буде без електронного браслету і закликала це відсвяткувати з нею. 

Аааааа, я на вулиці і без браслета!!!!!!!! Розділить радість зі мною і випийте ввечері келих мого улюбленого білого сухого вина - або щось на ваш вибір!❤️❤️❤️

Опубліковано Julia Kiyan Kuzmenko Середа, 4 серпня 2021 р.

Нагадаємо:

  • Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.
  • 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Усі троє своєї провини не визнають і вважають справу сфальсифікованою.
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація