Справа Вороненкова: Дружина затриманого напередодні Тарасенка не знає, куди повезли її чоловіка

Справа Вороненкова: Дружина затриманого напередодні Тарасенка не знає, куди повезли її чоловіка

Денис Вороненков / Фото: УНІАН

За даними від знайомих, активіста повезли до Києва, проте достеменно місце призначення невідоме.

У Павлограді на Дніпропетровщині, де жив вбивця російського депутата Дениса Вороненкова, затримали місцевого активіста Ярослава Тарасенка, а вдома в нього шукали нотатки про пересування загиблого.

Затриманого нібито мають перевезти у Київ, такі дані має дружина Тарасенка Надія, з якою ТСН вдалося зв'язатися.

У Павлограді затримали чоловіка у справі вбивства Дениса Вороненкова

У Павлограді затримали чоловіка у справі вбивства Дениса Вороненкова

"Напередодні приїхала група "Альфа" СБУ безпосередньо затримувати. Не знаємо, який в нього статус – свідок, підозрюваний. Його повезли не залишивши нам жодних документів. Через знайомих, організації, ми дізнались, що його повезли до Києва і те ми не знаємо, куди саме – чи до МВС, чи до СБУ, чи ще кудись", - каже Надія.

Жінка приїхала до Києва і спілкується з адвокатами. Вона підтвердила, що її чоловік був знайомий з Павлом Паршовим - вбивцею Вороненкова, та Ярославом Левенцем, якого називають спільником Паршова і наразі розшукують.

"З Левенцем був знайомий. А з приводу Паршова – Павлоград місто дуже маленьке, тому ймовірно і перетинались десь, у місті всі один одного знають, але були знайомі максимум на рівні "привіт-привіт". Левенця звичайно, він набагато краще знав. Це тренер бойового гопака у нас в місті і мегапозитивна людина", - розповіла дружина затриманого.

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина. Внаслідок неї був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю - 28-річного уродженця Севастополя, який мешкав у Дніпрі, Павла Паршова. Він помер у лікарні від поранень, завданих охоронцем Вороненкова.

Паршов перебував у розшуку від 2011 року за фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб. Нардеп Антон Геращенко зазначив, що вбивця Вороненкова на початку 2015 року перейшов пішки український кордон з Білоруссю, а звідти попрямував до Росії, де навчався у школі диверсантів. Після підготовки був закинутий до України, де вступив до Нацгвардії. 

Ще одним спільником Паршова називають Ярослава Левенця, який зник наступного дня після вбивства Вороненкова. У його помешканні було проведено обшуки, а родичів допитали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація