Справа євромайданівця Бубенчика: ГПУ подала нове клопотання про обрання запобіжного заходу

Справа євромайданівця Бубенчика: ГПУ подала нове клопотання про обрання запобіжного заходу

Фото: УНІАН

Судове засідання відбудеться за тиждень.

Генеральна прокуратура України подала до суду нове клопотання про обрання запобіжного заходу активісту Євромайдану Івану Бубенчику.

Про це заявив його адвокат Ігор Коржук, пише "Українська правда".

"Із цим клопотанням я наразі не ознайомлений, але ознайомлюсь найближчим часом. Його розгляд призначений на 24 квітня у Печерському райсуді Києва", - сказав він, зауваживши, що клопотання було внесене прокурорами нещодавно.

Активіста Майдану Бубенчика в умисному вбивстві більше не звинувачують

Активіста Майдану Бубенчика в умисному вбивстві більше не звинувачують

На думку Коржука, прокуратура не буде просити про призначення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Бубенчика, але точної інформації він не має.

Також він зазначив, що після вручення нової підозри його підзахисному жодні слідчі дії не проводилися.

Нагадаємо, раніше львів'янин Іван Бубенчик розповів в інтерв'ю про те, що стріляв у правоохоронців на Майдані з автомата Калашникова, вбивши двох командирів "Беркуту" та поранивши ще кількох бійців. Після цього на журналіста, який записав інтерв'ю, зібралися подавати до суду. "Запис розмови був зроблений без відома співрозмовника. Інтерв'ю вийшло у той же день без попередження і узгодження. Текст побудований на вирваних з контексту фраз. Сенсаційний заголовок добив джентльменський набір: людину, яка зробила складний особистий вибір і готова взяти за нього відповідальність, назавжди перетворено в головоріза", - наголошують позивачі.

3 квітня Бубенчика затримали і вручили підозру, доправивши чоловіка до Києва для обрання запобіжного заходу. Народні депутати Володимир Парасюк і Семен Семенченко заявили, що готові взяти Бубенчика на поруки. Згодом суддя Печерського райсуду ухвалив рішення перенести засідання на ранок 4 квітня, а генпрокурор Юрій Луценко вирішив замінити прокурорів у справі Бубенчика.

5 квітня нова група прокурорів на чолі із заступницею глави ГПУ Анжелою Стрижевською відкликала клопотання про обрання запобіжного заходу через "недостатню обґрунтованість" підозри. Суддя задовольнив клопотання прокуратури. Того ж дня Бубенчику вручили нову підозру і відпустили додому.

Наразі чоловіка підозрюють у посяганні на життя правоохоронця та незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація