США продовжать співпрацювати з Україною щодо її приєднання до НАТО - Держдеп

США продовжать співпрацювати з Україною щодо її приєднання до НАТО - Держдеп

Фото: Associated Press

Для України "двері в НАТО залишаються відкритими".

США продовжать співпрацювати з Україною в питанні запровадження "глибоких і всеосяжних реформ" для її приєднання до Північноатлантичного альянсу.

Про це на брифінгу повідомив виконувач обов'язків помічника американського держсекретаря з питань Європи та Євразії дипломат Філіп Рікер.

"Адміністрація Байдена як і раніше прихильна до забезпечення того, щоби двері в НАТО залишалися відкритими для претендентів, коли вони будуть в змозі виконати взяті на себе зобов'язання", - зауважив він.

За словами представника зовнішньополітичного відомства, США "прагнуть до того, щоби така країна, як Україна, могла працювати над дотриманням цих стандартів".

"Україна щороку виконує Річну національну програму, яка дозволяє їй працювати з НАТО. І вона має статус партнера розширених можливостей. І багато в чому це, звичайно, вимагає продовження запровадження Україною глибоких і всеосяжних реформ", - висловився Рікер.

Він додав, що все це є "частиною необхідних зусиль для побудови більш стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної України".

"Ми продовжимо працювати з ними в усіх цих сферах", - підсумував помічник держсекретаря.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в червні має відбутися саміт НАТО, на якому повідомлять, чи є підтримка надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ). 

Новини України: посол Мельник закликав Захід надати Україні членство в НАТО

Новини України: посол Мельник закликав Захід надати Україні членство в НАТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація