США закликали Росію звільнити політв’язнів Балуха і Бекірова

США закликали Росію звільнити політв’язнів Балуха і Бекірова

Фото: Associated Press

США вимагають звільнити бранців через погіршення стану здоров'я.

Сполучені Штати Америки вчергове звернулися до Росії з вимогою звільнити українських полонених Володимира Балуха та Едема Бекірова.

Повідомлення з'явилося на сторінці американського посольства в Україні.

США вимагають звільнити бранців через погіршення стану здоров'я.

 "Ми глибоко стурбовані повідомленнями про погіршення стану здоров'я українських політв'язнів Володимира Балуха та Едема Бекірова. Росія повинна негайно звільнити Балуха, Бекірова та всіх українських політичних в'язнів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Бекіров зник в окупованому Криму 12 грудня 2018-го. Попри погане самопочуття, він поїхав туди, аби відвідати родичів і стареньку матір. Потім виявилося, що Бекірова доправили до будівлі ФСБ РФ в Сімферополі, йому висунуто звинувачення у зберіганні боєприпасів. Чоловіка затримали за його проукраїнську позицію, переконані його родичі. 13 грудня так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці активіста Едема Бекірова за підозрою у зберіганні боєприпасів. 

5 липня 2018 року так званий суд у Криму засудив Балуха до п'яти років позбавлення волі в рамках двох кримінальних справ. Його також зобов'язали виплатити штраф у розмірі 10 тисяч рублів. Згодом "суд" окупантів зменшив вирок політв'язню Балуху на один місяць. Українця звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, вивішений у дворі його будинку.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування. Адвокат Ольга Дінзе наголошувала, що український активіст за час голодування втратив 30 кг ваги. Сам ув’язнений неодноразово повідомляв про знущання з нього в Сімферопольському СІЗО. 

"Врятуйте мого батька": донька політв'язня Бекірова звернулася до Зеленського

"Врятуйте мого батька": донька політв'язня Бекірова звернулася до Зеленського

Повʼязані теми:

Наступна публікація