США запропонували Україні передати військові фрегати - ЗМІ

США запропонували Україні передати військові фрегати - ЗМІ

Фото: Facebook/U.S. Pacific Fleet

У флоті ще не прийняли рішення щодо кораблів.

Сполучені Штати можуть передати Україні військові фрегати типу Oliver Hazard Perry в якості військово-технічної допомоги.

Про це повідомляє "theБабель" з посиланням на джерело у Військово-морських силах України.

За інформацією співрозмовника видання, з пропозицією щодо передачі кораблів звернулося посольство США, але в українському флоті ще не прийняли рішення.

"Треба все прораховувати — по підготовці екіпажів, у скільки обійдеться їх експлуатація, ремонт", — зазначив співрозмовник.

Фрегати можна буде використовувати в Чорному морі, але для Азовського вони не підійдуть через велике осідання.

Фрегати типу Oliver Hazard Perry будувалися протягом 1975—2004 років. Ці кораблі можуть бути озброєні 76-мм артилерійськими установками, 20-мм зенітними артилерійськими установками та торпедними апаратами. Крім США, такі фрегати перебувають на озброєнні флотів Туреччини, Тайваню, Австралії, Іспанії, Єгипту, Польщі, Бахрейну, Пакистану.

Нагадаємо, 27 вересня на військово-морській базі Берегової охорони США у Балтіморі відбулася церемонія передачі Україні двох катерів класу “Island”. Такі катери використовуються Сполученими Штатами для здійснення берегової охорони. Вони призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних зонах. 

США передали Україні кораблі для захисту Азовського моря.

США передали Україні кораблі для захисту Азовського моря.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація