Стала відома причина смерті 2-річної дівчинки з Маріуполя, тіло якої було вкрите синцями

Стала відома причина смерті 2-річної дівчинки з Маріуполя, тіло якої було вкрите синцями

У дитини діагностували гострий лейкоз.

Медики назвали причину смерті 2-річної Олександри з Маріуполя, яку госпіталізували до лікарні у синцях. У дівчинки було онкозахворювання.

Про це в соцмережі повідомила активістка і журналістка Наталя Дєдова. 

За словами активістки, у дитини був лейкоз, його не лікували і навіть не виявили.

"Ось все розумію, але як можна було батькам і лікарям, які спостерігали дитину, не помітити лейкоз? Бабуся говорить, здорова була. Це як?", - обурюється  Наталя Дєдова.

Журналістам "Сігми" родичі померлої дівчинки розповіли, що якби знали, що дитина хвора, звернулися б за медичної допомогою. За їхніми словами, вони тільки після госпіталізації дізналися, що дитина хвора.

"Дитина була давно хвора, ніхто нею не займався. Вийшла гуляти, у дитини губки сині, сама блідо-зелена ", - говорить сусідка сім'ї.

"Може у свята і випивали. Вона дітей не била, це я вам як на духу кажу. У дитини, швидше за все, була анемія, а лікувати-або не хотіли, або грошей не було ...", - розповідає журналістам інша сусідка.

Правоохоронці вже відкрили два кримінальних провадження за статтями про "Умисне тяжке тілесне ушкодження" та "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування". 

"Це лейкоз, злоякісне лікування, лейкоз не диференційований, гострий. Аплазія кістково-мозкового кровотворення, це були пригнічені всі паростки кровотворення, і масивний гемморологіческій синдром. Він наростав на очах, якщо дівчинка поступила з гематомами, які були на різних ділянках тіла, потім приєдналася кровотеча з ясен, цей синдром був дійсно потужним ", - повідомила головна лікарка  КЗ "МТМО здоров'я дитини і жінки" Наталія Сидоренко.

Нагадаємо, у Кам'янському Дніпропетровської області жінка отримала тіло мертвонародженої доньки у пакеті для сміття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація