Сталася технічна помилка: у прокуратурі заперечили, що 13-річний підозрюваний у вбивстві 6-річної дівчинки під Харковом, був нетверезим

Сталася технічна помилка: у прокуратурі заперечили, що 13-річний підозрюваний у вбивстві 6-річної дівчинки під Харковом, був нетверезим

Фото: ТСН.ua

У прокуратурі зазначають, що зовнішніх ознак алкогольного сп’яніння у підлітка не було.

У Харківській області сталося вбивство 6-річної Мирослави Третяк, у якому підозрюють 13-річного підлітка. В ухвалі суду про переведення його до спеціалізованого закладу йдеться про те, що на момент скоєння злочину він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Цю інформацію спростовують у Харківській обласній прокуратурі, повідомляє "Суспільне".

За словами речника прокуратури Харківщини Дмитра Чубенка, у кримінальному провадженні немає даних, що 13-річний хлопець, затриманий після вбивства 6-річної дівчинки, був у стані алкогольного сп'яніння.

"Щодо алкогольного сп’яніння. Інформація, оприлюднена в ухвалі суду, не відповідає дійсності. У матеріалах кримінального провадження немає інформації щодо стану алкогольного сп’яніння підлітка. Зовнішніх ознак алкогольного сп’яніння у нього не було. Він поводив себе адекватно. Інформацію, що зазначена в ухвалі, щодо алкогольного сп’яніння розміщено через технічну помилку, скоріш за все, цей абзац інформації потрапив з тексту якогось іншого документа", — прокоментував речник прокуратури.

Він додав, що підлітка не перевіряли на вміст алкоголю, оскільки підстав для цього не було. У прокуратурі також підтвердили, що з місця події вилучили одяг і цеглину, якою, ймовірно, вбили дівчинку.

"Згідно з експертизою причиною смерті стало нанесення близько 10 ударів по голові тупим предметом. Імовірно, цеглиною. Вдома у фігуранта було вилучено одяг, в який він був вдягнений в той день, таз, сифон з раковини та вологі речі, оскільки вони були випрані", — зазначив Дмитро Чубенко.

У справі про вбивство 6-річної Мирослави Третяк призначили 12 експертиз. Слідчі готують матеріали для проведення психологічної та психіатричної експертиз.

Нагадаємо, що у селищі Старий Салтів Харківської області у занедбаному будинку знайшли тіло 6-річної дівчинки з ознаками насильницької смерті. Підозрюваного у вбивстві затримали.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Убивство Мирослави Третяк
Наступна публікація