Стало відомо, чому не відбувся суд у резонансній справі прикордонника Колмогорова

Стало відомо, чому не відбувся суд у резонансній справі прикордонника Колмогорова

На сьогодні між захистом Колмогорова та обвинуваченням "є певний консенсус".

Генеральний прокурор України Юрій Луценко хоче особиство розібратися із деталями справи прикордонника Сергія Колмогорова, який застрелив людину на посту.

Про це повідомив у Facebook народний депутат Ігор Луценко.

"Генпрокурор за моїм зверненням вирішив особисто вникнути в усі обставини справи, що потребувало часу. Тому, власне, і сталося перенесення з сьогодні на понеділок - Генпрокуратурі необхідно уточнити свою позицію в суді", - розповів він.

Ігор Луценко зауважив, що на сьогодні між захистом Колмогорова та обвинуваченням "є певний консенсус".

За його словами, з судовим слідством у справі є суттєві проблеми. Серед яких те, що правоохоронці не розслідували роль самих потерпілих у цій події, тобто не з'ясували, "чи є вони колаборантами".

"А нагадаю, зараз потерпілий сидить у Росії і виходить звідти винятково скайпом. Погодьтеся, не з'ясувати, чи пособник він терористів, чи ні - це важливо", - написав Ігор Луценко.

Справа Колмогорова Щойно завершилася багатогодинна зустріч гурпи підтримки Колмогорова, Borislav Bereza і мене з Юрій Лу...

Опубліковано Igor Lutsenko 2 листопад 2017 р.

Також, за словами нардепа, результати службового розслідування, яке визнало правильність дій Колмогорова, не були враховані судом.

«Врешті, суд повідомляв про проведення додаткових експертиз балістики. Є підстави сумніватися у тому, що на наявних експертних висновках можна взагалі щось вирішувати. Не було встановлено повністю, хто з військовослужбовців де стояв під час стрільби. По-друге, у нас зараз найкраща перспектива - це повернути справу на судовий розгляд у апеляційну інстанцію. І там уже ретельно провести судове розслідування. Це найшвидший шлях, за КПК», - додав він.

Ігор Луценко розповів, що після скасування у касації вироку у 13 років, захист може клопотати про зміну запобіжного заходу.

Нагадаємо, три роки тому в Маріуполі Сергій Колмогоров ніс службу на блокпості. Під час патрулювання військові помітили авто, власник якого світлом фар подавав невідомі сигнали, припускають - противнику. Прикордонники отримали наказ авто затримати, однак водій почав тікати, навіть попри попереджувальні постріли в повітря. Унаслідок чого вогонь відкрили по самій машині. Водій під час інциденту вижив, однак його дружина загинула. Вогонь вели майже десяток осіб, але Маріупольський суд засудив лише Колмогорова, на 13 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація