Стало відомо ім'я альпініста, який загинув під час підйому на Ельбрус

Стало відомо ім'я альпініста, який загинув під час підйому на Ельбрус

Чоловікові було 54 роки.

Загиблим під час підйому на Ельбрус українським альпіністом є Володимир Могила.

Таку інформацію ТСН.ua підтвердили в Асоціації альпінізму і скелелазіння України.

Трагедія сталася під час сходження на Ельбрус із заходу в районі скелі Праска на висоті 3900 метрів. 54-річному одеситу стало зле під час підйому на гору. Про це МНС одразу повідомили друзі альпініста.

До місця події вилетів вертоліт МНС Росії з 8 рятувальниками на борту, проте він не зміг приземлитися через погодні умови.

Відомо, що загиблому було 54 роки. Він професійно займався альпінізмом, був чемпіоном України, призером міжнародних змагань.

Фото: Клуб альпіністів "Санкт-Петербург"

Володимир Могила з 1978 року здійснював складні сходження на Кавказі, Памірі, в Гімалаях, Альпах, Каракорумі, Саянах, Криму, горах Туреччини. На його рахунку більше 60 сходжень у великих горах і близько 200 в Криму.

Причина смерті українця – відтік легенів. Вертоліт не зміг приземлитися, щоб його врятувати. Як повідомляється на сторінці Альпіністського клубу "Одеса" в Facebook, для надання допомоги також висунувся Карачаєво-Черкеський пошуково-рятувальний загін у складі 10 чоловік та 1 одиниці техніки, однак допомога запізнилася.

Нагадаємо, у Грузії також обірвалося життя ще одного громадянина України – 32-річного альпініста з Києва, коли він намагався спуститися із гори Казбек. Ним виявися журналіст Павло Сивокінь. Чоловік зірвався та впав до льодової ущелини. Попри те, що киянина все ж вдалося витягнути, він помер від отриманих травм на місці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація