Стало відомо, коли Апеляційний суд Києва розгляне справу "діамантових прокурорів"

Стало відомо, коли Апеляційний суд Києва розгляне справу "діамантових прокурорів"

Апеляційний суд розгляне справу "діамантових прокурорів" 19 січня.

Засідання перенесено через те, що стороні захисту не повідомили про розгляд справи.

Апеляційний суд Києва розгляне клопотання про визначення підсудності кримінальної справи щодо "діамантових прокурорів" Олександра Корнійця і Володимира Шапакіна, а також посередника у їх справі Валерія Гибаленка 19 січня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу суду.

Клопотання подав голова Печерського районного суду, куди було передано справу у відношенні прокурорів. В Апеляційному суді зазначають, що розгляд справи перенесено на 19 січня у зв'язку з неналежним повідомленням сторони захисту про судовий розгляд зазначеного питання.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 4 січня передала справу "діамантових прокурорів" у Печерський суд Києва.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими".

Експерти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз провели дослідження діамантів, які правоохоронці вилучили при обшуку. За даними експертизи, ринкова вартість коштовностей – 535 тис. 733 грн.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну - арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн. 

«Діамантовий прокурор» залишився на волі

«Діамантовий прокурор» залишився на волі

Повʼязані теми:

Наступна публікація