Стало відомо, коли в Україні можуть заборонити цирки з тваринами

Стало відомо, коли в Україні можуть заборонити цирки з тваринами

Фото: УНІАН

Вже за 5 років використання диких тварин у цирках може бути заборонено.

Кабінет міністрів України вирішив ухвалити зміни до законодавства, які передбачають заборону використання у цирках диких тварин. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Уряд підтримав наш законопроект, який врегульовує ряд питань щодо захисту тварин від жорстокого поводження. Зокрема, і заборону використання диких тварин у цирках із перехідним періодом 5 років", - повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, перехідний період потрібен, щоб виробити механізм передачі диких тварин до природно-заповідного фонду та визначення місць подальшого проживання тварин.

"Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати та годувати. Україна не перша країна, яка проходить цей шлях. Я також розумію, що ми отримаємо великий спротив від людей, не готових відмовитися від експлуатації тварин у видовищах. Ми готові до цього протистояння. Зрештою, у світі є кілька десятків країн, які відмовилися від цирків, і Україна має всі шанси поповнити їх ряди. Попереду розгляд проекту закону у ВРУ", - додав міністр.

Згідно з новими змінами, розгляд справ про адміністративні порушення стосовно диких тварин зараховано до компетенції Державної екологічної інспекції України, а щодо домашніх та безпритульних до Національної поліції України

Нагадаємо, 30 вересня, у великих містах України відбулися марші за права тварин. Люди виступали проти шуб з натурального хутра та проти цирків з тваринами.

Ще у 2016 році у Дніпрі заборонили пересувні цирки. Заборону впровадили, аби захистити тварин від жорстокого поводження,  а отже, від страждань та загибелі.

Поліція провела спецоперацію для піймання зебр, які втекли з цирку Дрездена

Поліція провела спецоперацію для піймання зебр, які втекли з цирку Дрездена

Повʼязані теми:

Наступна публікація