Стало відомо, наскільки медустанови Міноборони укомплектовані персоналом

Стало відомо, наскільки медустанови Міноборони укомплектовані персоналом

Фото: moldovenii.md

Грошове забезпечення військових медиків утричі краще, ніж у їхніх цивільних колег.

Укомплектованість особовим складом медустанов і шпиталів, які підпорядковані Міноборони, складає 75,6% лікарів і 67,9% середнього медичного персоналу.

Про це заявив заступник начальника Української військово-медичної академії Іван Гончаренко, - пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, нині найкраще укомплектовані військовими медиками повітряні сили ЗСУ: лікарів - 76% від необхідного, середнього медперсоналу - 95%, молодшого медперсоналу - 100%.

Найгірша ситуація - у військово-морських силах, де лікарів 55%, середнього медперсоналу - 58%, молодшого медперсоналу - лише 29%.

За 8 місяців поточного року у військово-медичні клінічні центри регіону, військові шпиталі, військово-мобільні шпиталі відібрано понад 150 осіб офіцерського складу та понад 400 осіб сержантського і рядового складу.

Начальник медслужби ЗСУ Едуард Хорошун запевнив, що нині грошове забезпечення військових медиків утричі краще, ніж у їхніх цивільних колег. Наприклад, солдат-санінструктор, який укладає перший контракт, одразу отримує зарплату 7 тис. грн на місяць. А медичний працівник високомобільних десантних військ отримує близько 12 тис. грн разом з надбавками за особливі умови праці.

Нагадаємо, що раніше медична спільнота обурилася заявами виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун про те, що в бригадах швидкої допомоги лікарів треба замінити парамедиками. Фахівці переконують, що така реформа призведе до збільшення смертей пацієнтів. 

Очільниця МОЗу впевнена, що так працюють системи в багатьох європейських країнах і в Америці, тому вийде і в Україні. Парамедикам допомагатиме санінструктор, що також виконуватиме функції водія.

У Дніпрі медики борються за життя 23-річного пораненого поблизу Старогнатівки

У Дніпрі медики борються за життя  23-річного пораненого поблизу Старогнатівки

Повʼязані теми:

Наступна публікація