Стало відомо про ще двох затриманих українців у Білорусі: Денісова вимагає звільнити усіх чотирьох

Стало відомо про ще двох затриманих українців у Білорусі: Денісова вимагає звільнити усіх чотирьох

Фото: Associated Press

Місцеперебування затриманих досі невідоме.

У Білорусі на тлі масових акцій протесту затримали вже чотирьох українців - волонтерів благодійної організації "Восток SOS" Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, а також Оксану Альошину та хлопця, чиє ім'я наразі не розголошують. Відомо, що останнього затримали в Бресті.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає негайно їх звільнити, йдеться на її Facebook-сторінці. 

Після затримання Денісова звернулась до посла України в Білорусі Ігоря Кизима з проханням встановити місцезнаходження українців та перевірити, чи застосовувалась до них фізична сила або психологічний тиск з боку правоохоронних органів Білорусі.

Вона закликала владу Білорусі надати доступ до цієї інформації і до спілкування із затриманими українцями, як цього вимагає Віденська конвенція.

"Вимагаю від білоруської сторони якнайшвидше повернути українців додому!", - написала омбудсменка. Вона звернулася до голови Комісії з прав людини парламенту Білорусі Андрія Наумовича з проханням забезпечити належний правовий захист чотирьом затриманим. 

Нагадаємо, 12 серпня під час протестів у Мінську затримали двох українських волонтерів Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва і відкрили проти них кримінальну справу. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українські чиновники не знають, де вони перебувають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація