Стало відомо про стан шахтарів, які постраждали через спалах метану на Донеччині

Стало відомо про стан шахтарів, які постраждали через спалах метану на Донеччині

Фото: pixabay.com

Четверо гірників перебувають у стані, близькому до важкого.

Шахтарі, які постраждали під час спалаху повітряно-метанової суміші на шахтоуправлінні «Покровське», зараз перебувають у Краматорському опіковому центрі.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Зазначається, що стан чотирьох гірників лікарі оцінюють як середнього ступеня важкості, ще четверо перебувають у стані, близькому до важкого.

«На шахті ситуація наступна: станом на 10-ту ранку роботи з ліквідації аварії тривають – працюють відділення воєнізованого гірничо-рятувального загону. За інформацією, яка надходить від рятувальників до Департаменту розвитку базових галузей економіки, розпочато буріння свердловини №1 з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір. Безпосередньо у шахті перебуває 3 відділення ДВГРС, виконуються роботи по охолодженню гірничих виробок у тупику погашення 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 пожежними піками із застосуванням картриджів і розчинів «Pyrocool», - додав він.

За словами Жебрівського, виконуються роботи щодо контролю кількості та складу рудникового повітря та температури, відбір проб. Пробурено 2 м свердловини з 11 південного конвеєрного штреку блоку 10 у вироблений простір.

Також створена комісія, яка встановить причину аварії. Постраждалі гірники отримають допомогу, передбачену чинним законодавством.

Нагадаємо, на шахті "Жданівська", що розташована в окупованій Жданівці у Донецькій області, стався вибух, унаслідок якого загинуло двоє гірників

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація