Рух "Здійсни мрію" презентує арт-стіну #МояДитячаМрія на чотириденному мистецькому марафоні

Більшість дітлахів захоплюються творчістю, тому їхню уяву можна буде увімкнути через малювання.

У середу, 27 червня, о 12:00 в Києві на Пейзажній алеї біля Національного музею історії України (Володимирська, 2) відбудеться презентація арт-марафону #МояДитячаМрія. Зустрічає Ліда Таран. До свята буде встановлено велику арт-стіну – це 12 м завдовжки і 2,5 м заввишки. На ній кожен зможе зобразити свою мрію так, щоб побачив цілий Всесвіт! Допомагатимуть 10 художників-ілюстраторів. Усі ці  малюнки потім стануть частиною дивовижного кольорового Променю, що буде зітканий зі 100 тисяч мрій, і напередодні Нового року, полетить до зірок! Бо ми віримо, що візуалізація мрій, їх усвідомлення, - це шлях до здійснення! Картинки мрій оживають у реальному житті.

Проект "Здійсни мрію" спільно з Українською маркетинговою групою провели унікальне дослідження "Про що мріють українські діти?".  Результати нас приголомшили: лише 10% маленьких пацієнтів мріють без обмежень і без бар’єрів, 90% мають практичні бажання, здебільшого матеріальні. Серед здорових дітей цифри: 5% і 95% відповідно. При цьому, на щастя, 63% усіх дітей вірять в диво.  

Яким би не був меркантильним світ дорослих, все ж таки майбутнє починається з мрії – без кордонів і аж до зірок! І дитячі мрії створюють наше майбутнє. Всі винахідники – це мрійники. Мрія зцілює.

 "Пам’ятаю, в дитинстві, коли ми розповідали свою мрію дорослим або друзям, ділилися чимось сокровенним, нам часто говорили образливий вислів: "Та ну, розмріявся!", а потім ще й насміхалися. І так сталося, що серед нас і наших дітей виявилося дуже мало мрійників, які вміють мріяти без кордонів, без умовностей, які можуть побачити свою велику мету в житті і йти до неї! Але планета відкриває обійми тим, хто не боїться мріяти" - поділилася Лідія Таран, куратор проекту "Здійсни мрію".

Ми разом надихнемо дітей мріяти, особливо тих, хто бореться за своє життя, - бачити нові горизонти, не здаватися, наповнювати свої дні фарбами та радістю.

Більшість дітлахів захоплюються творчістю, тому їхню уяву можна увікнути через малювання. Тож ми поєднали малювання і мрії та створили арт-марафон #МояДитячаМрія. З нами неймовірні ілюстратори: Анна Ломакіна, Ольга Кузьмук, Альона Самофалова, Катерина Овсієнко, Анжеліка Дмитренко, Тетяна Синявська, Надія Букіна, Олександра Дика, Іванна Орлова, Юлія Сулима.  Наша місія – зібрати 100 000 малюнків мрій і звернути увагу 100 000 чарівників, які можуть допомогти подарувати радість здійснення мрій дітям. Восени розпочнеться тур арт-терапії у 7 міст України – до лікарень та шкіл.  До нас приєднується табір "Артек", який зможе передати до кінця літа близько 13 000 мрій та ін. Ми відкриті до всіх. Малюйте свою мрію у соцмережах і ставте хештег #моядитячамрія.

Стіна працюватие щодня з 11:00 до 19:00 – до 30 червня включно. На події буде працювати Відкритий Мікрофон для оголошень про свої мрії. У програмі: аніматори, музика, солодка вата, зефір, морозиво, лимонад.

Наступна публікація