"Став більш токсичним": лікар розповів, як змінився коронавірус і на що це вплинуло

"Став більш токсичним": лікар розповів, як змінився коронавірус і на що це вплинуло

Фото: Associated Press

Наразі, за словами лікаря, більшість інфікованих мають кисневу залежність і високу температуру.

В Україні коронавірус змінив свої властивості і став більш агресивним. Тому люди заражаються COVID-19 швидше і мають сильні прояви.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів генеральний директор Закарпатського Центру легеневих хвороб Василь Скрипка.

На його думку, властивості вірусу, який наразі циркулює в нашій популяції, інші, ніж були торік. "Очевидно, він більш вірулентний і токсичний. Більш контагіозний, тобто люди заражаються ним швидше та більше, ніж торік, і прояви сильніші. Тому картина наростає більш стрімко", - сказав Скрипка.

Він додав, що на основі цього можно зробити висновок, що коронавірус змінив свої властивості і став агресивнішим. "Раніше критичні дні починалися від 7-8 по 10-ий. Зараз – на 5-6 день – і на перший план виходить задуха у хворого. Раніше більше було хворих із температурою, тих, хто втратили запах і смак. Зараз – переважно із задухою, тобто кисневою залежністю, і гіпертермічним синдромом, тобто високою температурою", - розповів він. 

Фото: Укрінформ

Нагадаємо, 4 березня в Україні зафіксували 10 057 нових випадків коронавірусу, 194 смерті, а також 4 837 людей, які одужали. Кількість інфікованих знову суттєво перевищила кількість одужалих.

Новини світу: у ВООЗ заявили, що покінчити з коронавірусом цього року не вдасться

Новини світу: у ВООЗ заявили, що покінчити з коронавірусом цього року не вдасться

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація