Степанов повідомив, коли від коронавірусу почнуть вакцинувати українців віком від 80 років

Степанов повідомив, коли від коронавірусу почнуть вакцинувати українців віком від 80 років

Фото: Київська обласна держадміністрація

Вакцинуватимуть тих, хто записався до листа очікування на щеплення.

Вакцинувати від коронавірусу громадян, які старші 80 років, планують в Україні почати вже наступного тижня. До того часу, очікується, що надійдуть нові партії препарату. Крім того, щепитимуть тих, хто попередньо записався в лист очікування через "Дію", контакт-центр МОЗ чи сімейного лікаря.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 22 березня.

Так, голова МОЗ нагадав, що в Україні стартував другий етап вакцинації від коронавірусу. Передусім вакцинуватимуть сімейних лікарів, які першими контактують хворим на COVID-19, продовжать щеплювати медиків первинної ланки. А після доправлення нових партій вакцини до другого етапу вакцинації долучать працівників соціальної сфери, громадського здоров’я та людей віком від 80 років.

Також паралельно із мобільними бригадами розпочинають роботу стаціонарні пункти щеплень. Загалом планується розгорнути понад дві тисячі таких пунктів.

"Починаючи від 29-30 березня ми плануємо почати вакцинацію людей, які старші 80 років, які попередньо записалися до листа очікування в застосунку "Дія" або через контакт-центр МОЗ, або за допомогою сімейних лікарів, які формують відповідні списки людей, старших 80 років, яких треба вакцинувати", - сказав Степанов.

Як повідомлялося, перед вакцинацією від коронавірусу тест для перевірки антитіл до COVID-19 не роблять. Адже їхня наявність не є причиною для відмови від щеплення. 

Нагадаємо, станом на 22 березня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено 111 025 осіб. За останню добу вакцину отримали 2 715 людей.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація