Степанов пояснив, чому в Україні досі не лікують від коронавірусу переливанням складових крові

Степанов пояснив, чому в Україні досі не лікують від коронавірусу переливанням складових крові

Фото: Associated Press

Спершу мають провести дослідження.

В Україні не дозволяють переливати плазму крові під час лікування коронавірусу, адже поки українськими спеціалістами не проведені спеціальні дослідження. 

Про це на брифінгу пояснив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він додав, що для того, щоб запровадити той чи інший спосіб лікування від коронавірусу, повинно відбутися клінічне випробування, повинно бути дослідження. "Зараз такі дослідження проводяться, цією проблематикою займаються наші провідні інститути та спеціалісти. Коли буде відповідний висновок наших спеціалістів, серед яких і на основі світових досліджень, тоді ми будемо говорити, що використовуватимемо такий метод лікування і в яких станах... І тоді він може бути внесений в наш стандарт лікування", - заявив міністр. 

Так, національна служба охорони здоров'я Великої Британії просить видужалих від коронавірусу здати свою плазму крові. Експерти сподіваються, що її можна буде використати для лікування нових пацієнтів з COVID-19.

Попередні дослідження показали, що антитіла, виділені з крові тих, хто вижив після лікування від COVID-19, покращують симптоми пацієнтів, хворих на коронавірус. Вчені з Китаю, які провели попереднє дослідження, сказали, що після переливання плазми серйозних побічних реакцій не спостерігалося. Десять пацієнтів отримали дозу плазми у 200 мл: дослідники сказали, що всі клінічні симптоми, включно з жаром і кашлем, зникли протягом трьох днів. 

Нагадаємо, що в Україні 11 червня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 29 070. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на майже 700 випадків і це новий антирекорд. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація