Стрілянина на кордоні з Угорщиною: закарпатські прикордонники заявили про провокацію

Стрілянина на кордоні з Угорщиною: закарпатські прикордонники заявили про провокацію

Фото: Державна прикордонна служба України

Контрабандисти намагалися протаранити загорожу на державному кордоні.

У Закарпатській області сталася стрілянина біля кордону з Угорщиною. Українські прикордонники пояснили, що контрабандисти влаштували провокацію.

З їх слів, шестеро осіб прибули до спостережної вежі прикордонників на автомобілі Mitsubishi Pajero. Непрохані гості нецензурно лаялися та погрожували прикордонному наряду, а дехто з візитерів почав ламати інформаційні знаки та загороджувальний паркан. Законні вимоги правоохоронців ці особи проігнорували та спробували втекти з місця події.

"Аби зупинити втікачів, прикордонники здійснили попереджувальні постріли вгору. До місця події викликали співробітників Нацполіції. Зловмисників затримали, ними виявились громадяни України, мешканці Виноградівського району. Варто зазначити, що за зовнішніми ознаками особи перебували в стані алкогольного сп’яніння. До того ж,  раніше вони неодноразово потрапляли у поле зору прикордонників під час спроб переміщення через кордон тютюнових виробів", - розповіли в пресслужбі ДПСУ.

У затриманні порушників брали участь працівники прикордонної служби "Велика Паладь" Мукачівського загону та співробітники Нацполіції. Дебоширів притягли до адмінвідповідальності за ст. 185-10 КУпАП. Оскільки у одного із затриманих були відсутні документи, що посвідчують особу, його притягнули до відповідальності ще й за ст. 202 КУпАП "Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон або режимних правил у  контрольних пунктах в’їзду/виїзду". Справу скеровано до суду.

Як повідомлялося, в ніч проти 14 лютого громадянин Молдови планував через річку Дністер дістатися до своєї країни на гумовому дитячому басейні. Прикордонники Могилів-Подільського загону, які спіймали 32-річного порушника, заборонили йому в’їжджати до нашої країни упродовж трьох років.

Увірвався терпець: подружжя пасажирів вчинили бійку за валізи із прикордонниками

Увірвався терпець: подружжя пасажирів вчинили бійку за валізи із прикордонниками

Повʼязані теми:

Наступна публікація