"Суд" анексованого Криму залишив під вартою п'ятьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

"Суд" анексованого Криму залишив під вартою п'ятьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

Фото: Associated Press

Їх залишили у СІЗО до 15 лютого 2020 року.

"Суд" в анексованому Криму залишив під вартою п'ятьох фігурантів другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це виданню "Ким.Реалії" розповів Костянтин Рустемов.

Підконтрольний Росії "суд" залишив у СІЗО до 15 лютого 2020 року Фархода Базарова, Акіма Бекірова, Яшара Муедінова, Сеітвелі Сейтабдіева і Рустема Сейтхалілова.

За словами адвоката, його підзахисний Рустем Сейтхалілов участі у засіданні не брав, бо перебуває у медичному закладі, де проходить психіатричну експертизу. "Я клопотав про відкладення засідання, оскільки мій підзахисний не був доставлений на засідання, але суд це клопотання відхилив", - розповів адвокат Костянтин Рустемов.

Напередодні підконтрольний "суд" Криму залишив під арештом чотирьох фігурантів другого сімферопольського "справи Хізб ут-Тахрір".

У березні цього року російська ФСБ провела обшуки у будинках кримських татар. Це була наймасштабніша хвиля обшуків і арештів кримських татар за весь час, що минув від початку анексії півострова Росією. Заарештовано понад два десятки громадських активістів - їх "підозрюють" у причетності до "Хізб ут-Тахрір" (Верховний суд РФ визнав організацію терористичною і заборонив її діяльність на території РФ). Російський правозахисний центр "Меморіал" визнав 24 заарештованих кримських татар політичними в’язнями. 

Українське МЗС відреагувало на засудження кримчан у справі "Хізб ут-Тахрір"

Українське МЗС відреагувало на засудження кримчан у справі "Хізб ут-Тахрір"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація