Суд досі не спромігся дати офіційне роз'яснення, як виконувати ухвалу про усунення Супрун - МОЗ

Суд досі не спромігся дати офіційне роз'яснення, як виконувати ухвалу про усунення Супрун - МОЗ

Фото: УНІАН

З того, як його трактують інші юристи, випливає повне блокування роботи міністерства.

У МОЗ досі не отримали офіційної відповіді суду щодо трактування положень ухвали про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров’я України.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що окружний суд Києва опублікував свою позицію на сайті, проте така заява не має жодної юридичної сили, тому не може використовуватись як керівництво до дії чи офіційне тлумачення.

"Факт розміщення цієї заяви й одночасне ігнорування офіційного запиту МОЗ України може свідчити про упередженість і спробу зняти відповідальність за блокування роботи МОЗ України", - наголосили у міністерстві.

Разом з цим повідомляється, що юристи МОЗ і Мін'юсту однаково трактують положення ухвали суду. З них випливає фактичне блокування роботи МОЗ України.

У відомстві наголосили, що наразі єдина надія на розблокування роботи МОЗ - клопотання про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра, яке розглянуть в понеділок, 11 лютого.

Кабмін вимагає скасувати рішення суду щодо Супрун

Кабмін вимагає скасувати рішення суду щодо Супрун

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з'явився хештег "ПідтримуюСупрун". 

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона "занадто довго була виконувачем обов'язків", а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом.

7 лютого уряд оскаржив у суді відсторонення Супрун

Повʼязані теми:

Наступна публікація