Суд Харкова зобов’язав військову частину виплатити компенсацію сину загиблої від вибухів у Балаклії

Суд Харкова зобов’язав військову частину виплатити компенсацію сину загиблої від вибухів у Балаклії

Архівне фото / Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Позивач вимагав мільйон гривень, однак судді скоротили суму до 300 тисяч.

Київський райсуд Харкова зобов’язав військову частину, на території якої вибухнули склади зброї, виплатити моральну компенсацію синові загиблої через трагедію Олени Полтавець. Позов Олександра Полтавцю задовільнили частково.

"Суд вирішив, що військова частина 1352 повинна виплатити йому в рахунок моральної шкоди, заподіяної смертю матері, 300 тис. грн", - цитує ангентство "Інтерфакс-Україна" адвоката Романа Лихачова.

Позивач вимагав 1 млн грн (800 тис. грн - з Міністерства оборони та в/ч 1352, а також 200 тис. грн - з УСБУ в Харківській області) і рішення Київського райсуду оскаржить. Сторона позивача вважає суму у 300 тисяч – цинічно малою.

Нагадаємо, у березні 2017 року серед ночі на території військового складу Міністерства оборони України у місті Балаклія Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Зона надзвичайної ситуації охопила Балаклію та дев'ять прилеглих населених пунктів. Пожежу гасили декілька днів.

У результаті вибухів боєприпасів на артилерійських складах зруйновані та пошкоджені 392 будівлі, чотири багатоповерхівки підлягали знесенню.

А вже 3 травня 2018 року у Балаклії на технічній території військової частини "65-й арсенал" Міністерства оборони України, виникло загорання сухої трави з подальшими поодинокими вибухами боєприпасів на площі близько 35 га.

Умисний підпал - слідчі назвали головну версію пожежі у Балаклії

Умисний підпал - слідчі назвали головну версію пожежі у Балаклії

Повʼязані теми:

Наступна публікація