Суд Миколаєва зобов'язав міськраду виплати компенсацію жінці, яку покусав безпритульний пес

Суд Миколаєва зобов'язав міськраду виплати компенсацію жінці, яку покусав безпритульний пес

Мешканці мають виплатити 60 тисяч гривень.

У Миколаєві суд зобов'язав міську раду виплатити 60 тисяч гривень жінці, яку покусав безпритульний пес. Тоді у тварини виявили сказ, потерпілій призначили довге лікування. Юристи кажуть, що цей процес може стати прецедентом і викликати шквал подібних позовів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Минулої весни на Наталію Зубкову просто на вулиці напав безпритульний собака і покусав стегно. Тварину відловили того ж дня. Наступного – він помер. Експертиза виявила у тварини сказ. Жінці призначили тривале лікування. Вона і досі під наглядом медиків.

Після виписки з лікарні жінка подала до суду. За її словами, скажений пес встиг покусати ще десятьох мешканців, але до суду пішла лише вона. Від мерії, яка не впровадила програму поводження з безпритульними тваринами,- вимагала півмільйона гривень. 

Після цього у мікрорайоні оголосили карантин і почали відловлювати безпритульних собак. "Не було спеціальної програми щодо поводження з тваринами. Бездіяльність міської влади привела до того, що чисельність безпритульних тварин безконтрольно збільшується в Миколаєві", - каже адвокат потерпілої Андрій Гайдарж.

У Миколаєві суд зобов'язав міську раду виплатити 60 тис. грн жінці, яку покусав безпритульний пес

У Миколаєві суд зобов'язав міську раду виплатити 60 тис. грн жінці, яку покусав безпритульний пес

Юристи міськради  пручалися звинуваченням, що жінку та й інших потерпілих міг покусати чийсь домашній пес. Проте усі свідчення доводили: собака таки був безпритульний. “Цю собаку впізнали усі покусані, всі потерпілі”, - каже директор КП Центр захисту тварин Олександр Голобродський.

Судді задовольнили вимоги потрепілої, але суму відшкодування зменшили удесятеро. "Це велика перемога. Не було такого преценденту", - каже адвокат потерпілої Ольга Гуденко.

Цей судовий прецедент змусить чиновників вирішувати проблему безпритульних собак - впевнений колишній директор Центру захисту тварин. За його словами, за останні три роки собаки безконтрольно розмножуються та нападають на людей. ні відлову, ані стерилізації- комунальники не роблять. "Близько 17 тисяч в межах міста. За даними, за дев'ять місяців в місті било покусано майже 900 осіб", - каже Олександр Голобородський. 

Міський голова запевняє, що програма щодо бродячих тварин незабаром запрацює. "Я сподіваюсь, що 27 лютого воно буде винесене в сесійну залу і буде ухвалене рішення щодо програми", - каже  Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Чи буде мерія оскаржувати рішення суду,поки невідомо.

Кореспондентка ТСН Лілія Родіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація