Суд на Трухановим відбувається із безпрецедентними заходами безпеки

Суд на Трухановим відбувається із безпрецедентними заходами безпеки

Фото: УНІАН

Адвокати додають до справи подяки мера, щоб довести його порядність

Відсторонити мера Одеси від посади на час слідства вимагає антикорупційна прокуратура. Позов про це наразі розглядають у Солом’янському суді Києва, йдеться в ТСН.12.00.

Геннадія Труханова та низку його заступників звинувачують у фінансових оборудках.  Минулого тижня суд відпустив одеського мера на поруки народного депутата. А обрання запобіжного заходу обернулося сутичками під судом.

У суді зібралась велика кількість журналістів зі столиці і самої Одеси. Зала повністю заповнена. Біля самого суду просто безпрецедентні заходи безпеки. Кілька вантажівок і автобусів із службовцями Нацгвардії. Кордони поліції біля самого провулку, який веде до приміщення, також на самому вході ретельні перевірки поліцією. Повторна перевірка, що на поверсі, де відбувається суд.

Проте серед людей, які прийшли сьогодні до будівлі, непомітно невідомих, які минулого разу чинили провокації. Є одесити, які спеціально приїхали, щоб вимагати залишити Труханова без посади. У них в руках паперові сокири, як символ, коли після попереднього засідання, один з обурених одеситів потрощив автівки суддів.  

«Зробили флешмоб, і на символічній сокирі написано «Одеса чекає». Бо Одеса справді чекає змін» , - заявляє активість.

В самому ж суді адвокати долучили до справи стос подяк і відзнак мера, які мають підтвердити його добропорядність. Проте прокурори все ж вимагають, щоб Труханов був відсторонений від посади на час досудового розслідування, як і вимагає закон у разі підозри в корупційному злочині. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація